Ciolacu, despre afirmaţia lui Ciucă privind negocierile pentru o guvernare de dreapta: Ca să guvernezi, trebuie să câştigi alegerile sau, cel puţin, să fii pe primul loc

Ciolacu, despre afirmaţia lui Ciucă privind negocierile pentru o guvernare de dreapta: Ca să guvernezi, trebuie să câştigi alegerile sau, cel puţin, să fii pe primul loc
| Foto: Facebook Marcel Ciolacu

Ca să guvernezi, trebuie să câştigi alegerile sau, cel puţin, să fii pe primul loc, spune liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre declaraţia preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, privind negocieri pentru o guvernare de dreapta.
 

„Eu am crezut că am scăpat de preşedinţi care nu respectă Constituţia. Ca să guvernezi, trebuie să câştigi alegerile sau, cel puţin, să fii pe primul loc. Peste tot, mai ales în Europa, partidul care câştigă alegerile desemnează primul-ministru şi pe urmă se vede dacă are majoritate. Ăsta e un aspect. Chiar nu aş vrea să ne mai întorcem la trecut, mai ales că mandatul preşedintelui, care obişnuia să facă acest lucru, se va finaliza anul acesta”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă că investiţiile din această guvernare sunt duble faţă de cele ale guvernului PNL-USR.

„Al doilea aspect - tocmai am spus nişte cifre din celebra guvernare de dreapta, care dacă am fi fost corecţi, trebuia atunci când cu toţii ştim că eram aproape de o criză socială, să nu mai vorbim de criză economică, de criză energetică cu acel ministru celebru care ţipa să lăsăm piaţa liberă şi am fi avut o inflaţie de peste 30%, cred că ar fi corect să explice, cum am avut discuţiile ca PSD, care cel mai bine ar fi stat atunci în opoziţie, şi-a asumat intrarea la guvernare şi bine am făcut, fiindcă în acest moment vedem realizările”, încheie Ciolacu.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi că a deschis dialogul cu forţele politice de dreapta cu privire la campania electorală pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare.

„Este o întrebare foarte bună, pentru că am deschis dialogul pentru o astfel de punere laolaltă a forţelor politice de dreapta. Partidul Naţional Liberal este cea mai puternică forţă politică de dreapta din România şi atunci disponibilitatea la dialog este către toate forţele politice de dreapta”, a spus Ciucă, întrebat dacă va sta la masă cu Elena Lasconi, Eugen Tomac şi Ludovic Orban.

Comenteaza