Ciucă: Miercuri stabilim în coaliţie data alegerilor prezidenţiale

Ciucă: Miercuri stabilim în coaliţie data alegerilor prezidenţiale
| Foto: Foto: Facebook Nicolae Ciucă

Liderii PSD şi PNL vor stabili miercuri, într-o şedinţă a coaliţiei, data alegerilor prezidenţiale. Liberalii pledează pentru organizarea acestora la sfârşit de an, în noiembrie-decembrie.

„În acest moment, discutăm despre alegerile prezidenţiale, iar în ceea ce priveşte formula guvernamenmtală, cred că este important să avem alegerile generale şi în funcţie de aceasta să stabilim care va fi abordarea PNL. Cert este că, la întâlnirea care a fost la Braşov, au fost astfel de discuţii prin care partidul să îşi asume şi o astfel de formulă, neexistând în momentul de faţă niciun fel de profilare, cu excepţia faptului că trebuie să fie un om de partid”, spune Nicolae Ciucă, potrivit Mediafax. 

Referitor la ieşirea de la guvernare a liberalilor, el afirmă că „sunt opinii şi opinii, dincolo de toate acestea este nevoie de o abordare cât se poate de echilibrată şi să ţinem cont de faptul că, dincolo de miza alegerilor prezidenţiale, avem nevoie să continuăm să guvernăm ţara, avem nevoie de stabilitate, pentru că, până la urmă, cetăţenii aşteaptă de la noi siguranţă şi echilibru pentru viaţa de zi cu zi”.

„Este adevărat că atunci când am discutat calendarul alegerilor, s-a convenit, fără să fie formalizat, ca data alegerilor să fie în septembrie. După modul în care s-au desfăşurat alegerile locale şi europarlamentare şi feedback-ul, mesajele pe care le-am avut din teritoriu, în primul rând de la părinţi – a fost o chestiune legată de faptul că a fost perturbat procesul de învăţământ. Iată că suntem în a opta zi şi nu avem încă rezultatele finale. Au fost şcoli care nu îşi reluaseră, la sfârşitul săptămânii, activitatea, ca atare toţi cei care au examne de capacitate, baacalureat, s-au simţit afectaţi de acest aspect. Mai mult, urmează să avem o periodă de două luni de vară, până în septembrie ştim bine care sunt activităţile, e perioadă de concedii”, declară liderul PNL.

Întrebat dacă a discutat cu Marcel Ciolacu despre stabilirea datei alegerilor prezidenţiale, preşedintele PNL afirmă: „Nu am apucat să discutăm concret şi detaliat pe acest subiect. Vor avea loc discuţii miercuri, când vom avea coaliţie. (...) Eu cred că miercuri stabilim data acestor alegeri”.

De asemenea, el nu consideră ca variantă viabilă un candidat comun PSD-PNL la prezidenţiale.

 

Comenteaza