Foto Ciucă, Aurescu și Ciolacu s-au întâlnit cu Zelenski la Kiev. Mesaj de condamnare a invaziei ruse şi a atrocităților umane

Ciucă, Aurescu și Ciolacu s-au întâlnit cu Zelenski la Kiev. Mesaj de condamnare a invaziei ruse şi a atrocităților umane
Ciucă și Ciolacu s-au întâlnit cu Zelenski la Kiev.
Ciucă și Ciolacu s-au întâlnit cu Zelenski la Kiev.
Ciucă și Ciolacu s-au întâlnit cu Zelenski la Kiev.
Ciucă și Ciolacu s-au întâlnit cu Zelenski la Kiev.
Ciucă și Ciolacu s-au întâlnit cu Zelenski la Kiev.
Ciucă și Ciolacu s-au întâlnit cu Zelenski la Kiev.

Premierul Nicolae Ciucă, președintele PSD Marcel Ciolacu și ministrul de Externe Bogdan Aurescu au efectuat marți o vizită oficială în Ucraina şi au discutat cu preşedintele Volodimir Zelenski. 

Nicolae Ciucă a efectuat, la 26 aprilie 2022, o vizită de lucru în Ucraina, la Kiev, pe parcursul căreia a fost însoțit de președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu și de ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu. Delegația României a fost primită de președintele Volodimir Zelenski, iar cei trei oficiali români au avut întrevederi cu prim-ministrul Ucrainei Denys Shmyhal și președintele Radei Supreme Ruslan Stefanchuk.

Programul vizitei a inclus vizitarea localităților Borodianka și Irpin, din proximitatea capitalei Kiev, puternic afectate de agresiunea ilegală, neprovocată și nejustificată a Rusiei asupra Ucrainei. Premierul Ciucă a transmis un mesaj de condamnare în termenii cei mai fermi a invaziei ruse, a atrocităților umane și distrugerilor materiale, exprimând sprijinul României pentru derularea unei investigații internaționale pentru tragerea la răspundere a celor vinovați de comiterea de crime internaționale, inclusiv prin contribuția financiară voluntară recentă, decisă de Guvernul României, către Fondul fiduciar al Curții Penale Internaționale, scrie digi24.ro.

În discuțiile cu oficialii ucraineni, Ciucă a reiterat sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei și a prezentat măsurile de sprijin multidimensional pentru Ucraina și poporul ucrainean în contextul războiului, inclusiv pentru gestionarea celor peste 820 de mii de persoane refugiate care au trecut granița cu România.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a analizat împreună cu oficialii ucraineni noi posibilități de sprijin pentru Ucraina. Astfel, a fost examinată diminuarea efectelor negative ale războiului asupra economiei ucrainene, în particular în ce privește posibilitățile de realizare a exporturilor de cereale și produse de origine animală.

"Fiecare astfel de vizită este un semnal important de solidaritate cu poporul ucrainean. Apreciem sprijinul apărării României, asistența umanitară și poziția clară privind politica de sancțiuni. Contăm pe susținerea viitorului Ucrainei în Uniunea Europeană", a transmis Volodimir Zelenski pe Facebook. 

Comenteaza