Clujenii de la ALDE vor să scoată "penalii" din partid

Clujenii de la ALDE vor să scoată
Copreședintele executiv al ALDE, senatorul Vasile Nistor, a efectuat vizite în teritoriu la invitația mai multor organizații județene ale partidului care și-au manifestat intenția de a se înscrie în grupul de inițiativă.

Hunedoara, Cluj, Sălaj, Sibiu, Ialomița, Brăila și Neamț sunt primele județe în care s-au înființat organizații locale ale grupului anticorupție din cadrul ALDE.

Sute de membri ai Partidului Alianța Liberalilor și Democraților au aderat la Acțiunea pentru Parlament Curat (APC) 2016, susținând public cele două solicitări ale grupului: introducerea criteriilor de integritate în partid și organizarea unui congres extraordinar.

"Noii membri aduși în partid de Călin Popescu-Tăriceanu și numiți direct în funcții de conducere, majoritatea excluși din alte partide ca urmare a problemelor penale, au provocat un val de nemulțumire în rândul vechilor membri ALDE.

Din cauza discursului preşedintelui Tăriceanu, asumat şi de noua sa echipă de adversari ai justiţiei, ALDE a fost etichetat drept un „partid al penalilor”.

Acestea sunt motivele pentru care curentul reformator inițiat de senatorul Nistor a căpătat tot mai multă susținere în teritoriu din partea celor care cred că ALDE trebuie să fie un partener al justiției, nu să devină ultimul avanpost al penalilor din politică.

Având această convingere, în ultimele trei zile, lideri ai organizațiilor locale din Hunedoara, Cluj, Sălaj, Sibiu, Ialomița, Brăila și Neamț - fiecare reprezentând sute de membri de partid – au întocmit primele procese verbale de înscriere oficială în APC 2016.

Dezvoltarea APC 2016 va continua și în zilele următoare cu noi filiale care ne-au contactat pentru a se înscrie împreună cu membrii sau simpatizanții din județ", susține Nistor.

Comenteaza