Comisar european, la Cluj: “Aderarea României la Zona Euro riscă să aibă efect de bumerang”

Comisar european, la Cluj: “Aderarea României la Zona Euro riscă să aibă efect de bumerang”

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a declarat, la Cluj, că aderarea țării noastre la Zona Euro ar însemna un pas enorm înainte, dar, înainte de a avansa termene, Guvernul României ar trebui să se asigure că economia ţării este pregătită.

"În primul rând, aderarea la Zona Euro depinde de starea economiei româneşti, pentru că altfel riscă să se transforme într-un bumerang şi în loc de beneficii, să fie o povară pe umerii cetăţenilor, care se vor trezi dintr-o dată că vor trebui să piardă foarte mulţi bani.

Mă îngrijorează şi această tensiune între Guvernul României şi Banca Naţională, pentru că sunt cele două entităţi care trebuie să pregătească economia românească pentru aderarea la zona euro. Nu este cazul să stabilim termene.

Este important ca economia românească să fie suficient de matură, astfel încât să suporte cu bine cetăţenii României această tranziţie, care ar însemna un pas enorm înainte, dacă România va fi pregătită", a declarat Corina Creţu.

Ea s-a arătat îngrijorată de comportamentul principalului partid de guvernământ în legătură cu atitudinea faţă de Uniunea Europeană."Nu înţeleg acest dublu limbaj: pe de o parte, aceeaşi echipă, aceiaşi oameni de pe aceeaşi scenă spun că suntem cei mai pro europeni, după aceea altcineva spune că Europa otrăveşte românii”.

loading...
Comenteaza