Congresul PSD | Marcel Ciolacu: "Voi candida la Preşedinţie! România merită un preşedinte pentru toţi!"

Congresul PSD | Marcel Ciolacu: "Voi candida la Preşedinţie! România merită un preşedinte pentru toţi!"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat sâmbătă, la Congresul PSD, că a decis să candideze la președinția României.

Marcel Ciolacu a susținut un discurs în cadrul Congresului PSD în care a evidențiat viziunea sa asupra viitorului României, actualul premier afirmând că "astăzi, PSD este pregătit să facă un nou pas înainte! Să îşi asume un nou proiect politic pentru România. Şi să le propună românilor un nou model de preşedinte!".

"M-am consultat cu fiecare dintre dumneavoastră. M-am consultat cu oamenii obișnuiți. M-am sfătuit cu familia. Dar și cu părintele meu duhovnic. Este momentul să fac un pas în față și să spun cu toată încrederea: Da, voi candida și voi câștiga președinția României! Da, după 20 de ani, România merită un președinte pentru toți!", a spus Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a subliniat că în ultimii 4 ani partidul social-democrat "s-a schimbat din temelii".

"Am schimbat din temelii acest partid. Ne-am regăsit calea pro-europeană. Am recâştigat respectul liderilor europeni. Am refăcut legătura cu societatea civilă. Am redevenit parteneri de dialog cu sindicatele şi mediul de afaceri. Vreau să le mulţumesc tuturor partenerilor sociali care sunt astăzi alături de noi.
Am făcut aceste lucruri pentru că respectul şi încrederea oamenilor sunt esenţiale. De aceea, astăzi ne asumăm, ca toate naţiunile puternice, un proiect prezidenţial de reînnoire naţională", a transmis Ciolacu.

Liderul PSD a mai afirmat și că "onestitatea față de cetățeni a lipsit de la tribuna prezidențială în ultimii 20 de ani". 

"Am avut președinți cărora nu le-a păsat deloc de oameni. Este destul! Trebuie să le oferim românilor o alternativă corectă!

După 20 de ani, România are nevoie de un președinte echilibrat! Un președinte trebuie să stea drept și să își ducă țara cu demnitate în direcția corectă! În aceeași măsură, România are nevoie de un președinte care să accepte că într-un stat normal puterea trebuie împărțită! Nu acaparată de un singur om!

După 20 de ani, România are nevoie de un președinte care să arate respect pentru funcția publică. Un președinte pentru care Constituția nu este o carte oarecare, ci legea fundamentală care îi ghidează orice acțiune.

După 20 de ani, România are nevoie de un președinte care să unească toate forțele politice și energiile din societate în jurul unui mare proiect de țară.

După 20 de ani, România are nevoie de un președinte cu suflet, căruia să îi pese cu adevărat de toți românii, a mai spus Marcel Ciolacu în discursul său.

Comenteaza