Consilier judeţean, dovedit incompatibil: “Îmi voi da demisia”

Consilier judeţean, dovedit incompatibil: “Îmi voi da demisia”
Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a lui Traian Florinel Cuc.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) i-a interzis consilierului judeţean să mai ocupe o funcţie publică pe o perioadă de trei ani din cauza încheierii unui contract între firma administrată de soţia acestuia şi Consiliul Judeţean (CJ). Traian Cuc (foto) a declarat că-şi asumă greşeala şi că nu va contesta raportul ANI, urmând să-şi depună demisia din CJ.

Potrivit ANI, consilierul judeţean PSD a încălcat legislaţia privind regimul juridic al incompatibilităţilor, "ca urmare a încheierii de către Consiliul Judeţean Cluj, instituţie în care domnul Traian Florinel Cuc exercită funcţia de consilier judeţean PSD, a unui contract având ca obiect amenajarea drumului de acces la gospodăria de apă din localitatea Cămăraşu, cu Gentilea Construct SRL, societate în cadrul căreia soţia domnului Traian Cuc este asociat şi administrator". Cuc este în funcţie din 23 iunie 2004, iar soţia lui, Daniela Cristina, ocupă funcţiile la firmă din 16 octombrie 2007. Cuc nu şi-a ascuns legătura cu Gentilea Construct, astfel că în baza de date a CJ acesta figurează ca angajat al societăţii, iar adresa sa de e-mail pusă la dispoziţia instituţiei este creată pe domeniul gentilea.ro.

Conform legii ANI, Cuc nu va mai avea dreptul de a exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani. "În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de trei ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate", se arată în comunicatul ANI.

Traian Cuc poate contesta raportul de evaluare în 15 zile de la primire, însă consilierul a precizat că nu va apela la acest demers. "Nu voi contesta, îmi asum greşeala. Când a avut loc licitaţia, eu şi soţia eram plecaţi din ţară, iar secretara a trimis oferta. Când ne-am întors, am aflat că firma a câştigat contractul. Puteam renunţa, dar atunci intram pe o listă neagră a celor care nu-şi onorează contractele în sistemul electronic de licitaţii. Aşadar, am ales să executăm lucrarea şi să suport consecinţele. Îmi voi da demisia. Nu ţin de funcţie, căci este temporară şi primită doar pentru că sunt într-un partid", a declarat pentru ZIUA de CLUJ consilierul PSD.

 

 

Comenteaza