Continuă războiul dintre Emanuel Ungureanu și Rafila. Fostul deputat de Cluj a depus plângere la DNA împotriva ministrului Sănătății

Continuă războiul dintre Emanuel Ungureanu și Rafila. Fostul deputat de Cluj a depus plângere la DNA împotriva ministrului Sănătății
| Foto: hotnews.ro

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a înregistrat, miercuri dimineaţa, o plângere la DNA împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, transmite Uniunea Salvaţi România.

Ungureanu, care este şi vicepreşedinte al comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, a anunţat într-o postare pe Facebook depunerea plângerii penale împotriva lui Alexandru Rafila, dar şi a unor funcţionari din Ministerul Sănătăţii, pentru că, "în ciuda avertismentelor oficiale, acesta refuză să respecte legile" emise de Parlament.

"Dacă ar fi făcut norme la Legea 3/2021 iniţiată de Tudor Pop, Adrian Wiener şi subsemnatul, care se referă la combaterea infecţiilor nosocomiale, Rafila şi alţi funcţionari din ministere, ar fi prevenit zeci de morţi evitabile! Voi invoca în plângere şi încălcarea articolul 297 din Codul Penal. Rafila nu doar trebuie să plece din fruntea Ministerului Sănătăţii, ci trebuie să răspundă pentru lenea penală, pentru contractul de consultanţă de 21 de milioane de euro cu OMS şi pentru deplasările de lux în Cuba sau Israel", a scris fostul candidat la primăria municipiului Cluj-Napoca.

Scandalul dintre cei doi nu este nou, în luna octombrie, Alexandru Rafila l-a dat în judecată pe deputatul USR pentru declarații calomnioase și cere despăgubiri de 500.000 de lei, bani pe care afirma că îi va dona unor cauze umanitare.

Comenteaza