Continuă tensiunile dintre Ciolacu și Ciucă. Premierul: „Atacurile isterice sunt apanajul oamenilor politici slabi şi disperaţi” / Reacția liberalului

Continuă tensiunile dintre Ciolacu și Ciucă. Premierul: „Atacurile isterice sunt apanajul oamenilor politici slabi şi disperaţi” / Reacția liberalului
| Foto: hotnews.ro

Schimbul de replici între cei doi lideri ai coaliției de guvernare PSD-PNL a avut loc prin intermediul rețelelor de socializare.

Președintele PNL îi reproșează premierului că nu tratează „cu maximă responsabilitate” situația de la spitalul Pantelimon și că nu transmite „încredere în justiție și sistemul de sănătate”. La rândul său, președintele PSD califică drept „atac isteric” postarea lui Nicolae Ciucă, pe care îl acuză că „a stat ascuns prin birouri” în timpul scandalului azilelor groazei.

„România are nevoie de lideri coerenţi şi, mai ales, consecvenţi! Atacurile isterice sunt apanajul oamenilor politici slabi şi disperaţi, nu al bărbaţilor de stat, de la care lumea aşteaptă soluţii la problemele lor. Să te prăbuşeşti aşa, după ce ai bătut marşul <stabilităţii> la înviorare, la prânz şi seara, este destul de trist. Şi ipocrit! Domenii vitale precum sănătatea şi educaţia nu se tratează precum o ciorbă de burtă, ci cu foarte multă seriozitate şi atenţie, sub toate aspectele, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat spune că justiţia trebuie să facă lumină în cazul de la Spitalul Sf. Pantelimon. „Şi, de aceea, am spus că decenţa în faţa interesului public ridicat pe această temă nu trebuie să fie subiect de provocări şi atacuri politice! Aşa cum decenţa a primat şi în scandalul azilurilor, unde, deşi ştia din februarie, premierul de atunci a stat ascuns prin birouri. Eu mi-am asumat problema şi am luat măsuri, chiar dacă asta a însemnat plecarea unor miniştri.

De aceea, Guvernul pe care îl conduc va continua să facă tot ce ţine de prerogativele sale şi eu, ca premier şi lider politic, voi fi foarte atent în a arunca vorbe, mai ales partenerilor de Coaliţie. Jignirea nu înseamnă deloc onoare, la fel cum nici jocul de glezne sau proba de panotaj - viteză nu sunt probe olimpice. Nici măcar în politică! Îi recomand deci domnului Ciucă să scrie mai mult la vestita sa carte şi mai puţin pe reţelele sociale. Altfel, riscă să aibă mai multe panouri publicitare decât pagini la această <Capră cu trei iezi> liberală de 2 milioane de euro”, încheie Ciolacu.

Ciucă: „Românii nu au nevoie de atitudini politicianiste în asemenea situaţii”

„În calitate de partener de coaliţie, îi solicit să trateze cu maximă responsabilitate situaţia de la spitalul Pantelimon”, afirmă liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Liberalul spune că a observat „declaraţiile contradictorii ale premierului”: „Românii nu au nevoie de atitudini politicianiste în asemenea situaţii”. „Am observat ardoarea cu care premierul Marcel Ciolacu aduce în discuţie problema cărţii pe care am scris-o. Îi transmit să stea liniştit! Va avea un exemplar cu dedicaţie, sper că va reuşi să-l citescă. Dar până atunci, în calitate de partener de coaliţie, îi solicit să trateze cu maximă responsabilitate situaţia de la spitalul Pantelimon”, a transmis Ciucă.

Liderul PNL afirmă că a observat controversele din presă şi declaraţiile contradictorii ale premierului Marcel Ciolacu.

„Cred că este nevoie de mult mai mult curaj politic şi onestitate. Trebuie spuse lucrurile exact aşa cum sunt, fără a căuta popularitate. Indiferent cine a greşit, dacă s-au grăbit procurorii sau dacă există vreo situaţie în care medicii au acţionat în afara normelor, premierul României trebuie să transmită încredere în justiţie şi sistemul de sănătate. Nu să spună azi ceva, iar mâine altceva. Este cea mai nefericită decizie, iar românii nu au nevoie de atitudini politicianiste în asemenea situaţii”, încheie Ciucă.

Comenteaza