Video Cordonul de jandarmi pentru Dăncilă de la Cluj, ironizat de Iohannis. IMAGINI grăitoare

Cordonul de jandarmi pentru Dăncilă de la Cluj, ironizat de Iohannis. IMAGINI grăitoare

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că Iaşi este un oraş „fain” şi că „nu ai nevoie de niciun jandarm să vii de acolo până aici”. Reacţia vine în contextul în care jandarmii au intervenit la Cluj, pe 9 mai, pentru a o proteja pe Viorica Dăncilă de sutele de protestatari veniţi în zonă.

„Evident că mie îmi place aici la voi, de asta tot vin. Un oraş foarte frumos, primitor. Am venit de la o adunare dedicată educaţiei româneşti. Foarte fain oraş, nu ai nevoie de niciun jandarm să vii de acolo până aici şi chiar am avut impresia că unii s-au bucurat că ne-au văzut venind încoace”, a afirmat Klaus Iohannis, în cadrul evenimentul de lansare a cărţii „EU.RO - Un dialog deschis despre Europa”, la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, citat de Mediafax.ro.

Mai jos, video de la vizita premierului Dăncilă la Cluj. În imagini, cordonul de jandarmi în faţa Institutului de Oncologie

 

Acesta a adăugat, referitor la afirmaţiile lui Liviu Dragnea potrivit cărora şeful statului şi-ar fi chemat şefii la Summitul de la Sibiu, din 9 mai, că atât a înţeles PSD din acea reuniune.

„Cel mai important lucru însă şi cred că merită spun – pe 9 mai Europa a venit în inima României. A fost o reuşită. Această carte a apărut fiindcă am constatat un interes crescut în rândul românilor pentru afaceri europene. Acest interes trebuie satisfăcut. Oamenii au ănceput să întrebe cum e cu Comisia Europeană, cu Consiliul European, ce face un comisar european, dar şi multe alte lucruri, precum modul cum relaţionează cu NATO, chestiuni care au început să fie discutat tot mai des. Eu sunt pro-european şi am constatat că şi românii sunt pro-europeni. Vă felicit. Noi românii nu am ajuns în UE din greşeală. Noi am ajuns în Europa fiindcă acolo am dorit să ajungem. Nu de ieri sau de alaltăieri. Paşoptiştii au dorit să facem parte din lumea modernă, din Europa. Generaţiile care au urmat, politicienii resposabilită au luptat pentru modernizarea României. Ne-am dorit şi am ajuns în Europa ca să ne trezim azi cu unii infractori în vârful statului, care ne spun. Auzi Iohannis şi-a chemat şefii la Sibiu, stăpânii. Atât au înţeles ei din treaba asta. E păcat. Fiindcă Iohannis a chemat conducătorii UE, pentru că şi noi suntem europeni şi am dovedit-o”, a completat Iohannis.

Preşedintele României a mai spus că „infractorul-şef” atacă Uniunea Europeană, referindu-se la Liviu Dragnea, iar PSD a readus în centrul atenţiei, la nivel european, discuţia despre democraţie şi respectarea statului de drept în România.

„Cum au ajuns românii interesaţi de afacerile europene? Un pic cred că am contribuit şi eu pentru că am reprezentat România în Consiliul European. Pesediştii atacă justiţia, independenţa justiţiei şi în loc să fructificăm această ocazie de a fi luaţi în seamnă în Europa, pesediştii ne-au dus la discuţia despre statul de drept, despre democraţia în România şi acum infractorul-şef începe să atace UE, cum că ne-ar dăuna. Auziţi ce tâmpenie. Ca şi cum am fi toţi proşti. Ei ne atacă. Dacă au alte interese şi vor altceva să ne lase în pace ca să ne face treaba cum putem noi mai bine. Am scris cartea pentru omul de rând interesat. Nu e o carte de specialitate, un dicţionar european, nu e o carte care vrea să lămurească definitiv toate temele legate de Bruxelles şi UE”, a conchis Klaus Iohannis.

Reacţia lui Klaus Iohannis vine după ce jandarmii clujeni au intervenit, joi, blocând accesul în curtea Institutului de Oncologie din Cluj-Napoca, unde premierul Viorica Dăncilă a intrat pe o uşă laterală, iar peste 100 de protestatari au fugit în direcţia intrării respectiv.

VEZI ŞI Dăncilă a ajuns la Oncologie, pe furiș! Protestatarii, bruscați de jandarmi

Dăncilă, după ce a fugit 4 ore de protestatarii din Cluj: "Violența este atributul oamenilor slabi, care nu au proiecte"

 

Şeful statului participă la evenimentul de lansare a cărţii „EU.RO - Un dialog deschis despre Europa”, sâmbătă la Iaşi. Anterior acestui eveniment, şeful statului a participat, tot la Iaşi, la Forumul Educaţiei 2019, o dezbatere pe marginea proiectului „România Educată”.

Comenteaza