Cordoş, 2.000 de euro pentru o delegaţie de 5 zile în Suedia

Cordoş, 2.000 de euro pentru o delegaţie de 5 zile în Suedia
Doar nouă senatori din vechea garnitură, schimbată la alegerile din decembrie, au avut delegaţii în străinătate în cea mai recentă lună unde există raportări, octombrie. Între aceştia, clujeanul Alexandru Cordoş, care pentru o delegaţie de cinci zile în Suedia a primit o sumă totală de peste 7.500 de lei, adică aproape 2.000 de euro.

Din totalul sumei, cea mai mare parte din bani, jumătate, a fost consumată pentru transport - 4.200 de lei, în vreme ce cazarea a costat 2.000 de lei. În ce priveşte diurna, aceasta se ridică la 1.200 de lei, adică 240 de lei pe zi.

"Eu cred că sunt printre senatorii cu cele mai puţine deplasări", spune Cordoş pentru ziuadecj.ro. "Sunt preşedintele grupului de prietenie România - Suedia şi în această calitate am fost acolo de doar două ori în patru ani, ca să limitez cheltuielile. Dar se văd rezultatele. Nu întâmplător partener la întreprinderea socială din Câmpia Turzii (unde vor munci angajaţii disponibilizaţi de la Mechel-n.red.) este o firmă suedeză, Ikea, şi am adus din Suedia unul dintre cei mai importanţi consultanţi în turism, iar acum lucrăm la un proiecte integrat cu Cheile Tureniului, Cheile Turzii, castrul roman din Turda şi un proiect spre Munţii Apuseni, Mocăniţa. Cred că mi-am făcut datoria din acest punct de vedere".

 

Comenteaza