Coroian (PDL, Consiliul Judeţean) vrea parc industrial pentru şomerii de la Mechel în comuna Luna, dar nu spune unde va fi VIDEO

Coroian (PDL, Consiliul Judeţean) vrea parc industrial pentru şomerii de la Mechel în comuna Luna, dar nu spune unde va fi VIDEO
Consiliul Judeţean Cluj vrea să înfiinţeze încă un parc industrial public, în zona Cîmpiei Turzii, Tetarom V, care să absoarbă şomerii disponibilizaţi de la combinatul siderurgic Mechel, anunţă vicepreşedintele Alexandru Coroian.

"E o adevărată tragedie această disponibilizare", spune Coroian, cu referire la faptul că Mechel a anunţat concedierea a 800 de salariaţi. "Soluţia este înfiinţarea unui parc industrial Tetarom V, care va fi specializat, să poată absorbi cât mai rapid din muncitorii care vor fi disponibilizaţi", spune el.


Consiliul Judeţean ar urma să se asocieze cu consiliile locale din Câmpia Turzii şi Luna, dar până acum instituţiile nu au purtat niciun fel de corespondenţă oficială, mai mult, Coroian a anunţat intenţia CJ astăzi, într-o conferinţă de presă, înainte de a lua legătura în mod oficial cu administraţia locală a comunei Luna, unde ar urma să fie amenajat parcul industrial. "Se pare că cei din Câmpia Turzii nu au acum un teren suficient de mare pentru un astfel de parc. Ne vom asocia cu comuna Luna, care dispune de un astfel de teren", a spus el.


Coroian adaugă că instituţia pe care o reprezintă azi la sediul PDL - Consiliul Judeţean Cluj - va intra într-un protocol cu consiliile locale din Câmpia Turzii şi din Luna. "Procedura va fi una de urgenţă în ce ne priveşte, vrem ca la prima şedinţă de CJ să propunem spre aprobare acest protocol. În perioada următoare vom vedea cât de mult putem urgenta procedurile", spune el.

Amintim, Mechel a anunţat în această săptămână că va disponibiliza 800 dintre cei 1.900 de salariaţi. Vezi aici detalii

Vezi mai jos declaraţia video a lui Alexandru Călian

Comenteaza