Video Cum a ajuns Viorel Băltărețu să candideze la primăria Cluj-Napoca: „M-am săturat de modul în care se face politică”

Cum a ajuns Viorel Băltărețu să candideze la primăria Cluj-Napoca: „M-am săturat de modul în care se face politică”
| Foto: Facebook.com/viorelbaltaretudeputat

Deputatul Viorel Băltărețu a fost desemnat de către USR Cluj să reprezinte partidul în cursa pentru primăria municipiului Cluj-Napoca, la alegerile locale din 9 iunie.

Liderul USR Cluj-Napoca a fost invitat, la ZIUA LIVE, unde a spus de ce a luat decizia să candideze pentru fotoliul de primar al orașului de pe Someș.

A fost o serie de dezbateri, întâlniri cu cetățenii în stradă. Am avut mai multe evenimente. Procesul intern s-a încheiat la începutul lunii martie. A fost un vot online al cetățenilor și am primit votul majorității cetățenilor. A urmat o adunare generală a USR Cluj-Napoca prin care eu am fost desemnat candidatul la primărie.

A fost un exercițiu foarte bun. Oamenii ne-au cunoscut prin prisma acestui proces. Trebuie să recunoaștem, avem o problemă de notorietate. Așa este când ai doar 3-4 ani de experiență politică, cum e cazul meu, comparativ cu ceilalți candidați care sunt în politică de zeci de ani. A fost o șansă și de a afla problemele cetățenilor.

Am ales să candidez pentru că m-am săturat de modul în care se face politică. De asta am și intrat în viața politică. Colegii din partidul meu mi-au spus că sunt cel mai potrivit pentru treaba asta și m-au votat să intru în această competiție. De asemenea, vorbesc cu foarte mulți oameni care îmi spun că este nevoie de o schimbare.

Clujul este un magnet pentru foarte multă lume. Avem industrie IT, foarte multe companii, avem nevoie de oameni, iar ei vin aici. Faptul că ei trebuie să trăiască la prețurile din Cluj pune presiune și pe companii să plătească salarii mai mari. Trebuie să avem o piață echilibrată cu prețuri corecte”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Viorel Băltărețu.

Amintim, în cadrul procesului de votare online din USR Cluj, deputatul Băltărețu a acumulat 51,7% din voturile clujenilor, fiind urmat de Mihaela Nia, cu 29% și de George Trif, cu 19,3%. De asemenea, președintele USR Cluj-Napoca a fost preferatul clujenilor și în toate cele 3 runde de dezbateri.

Comenteaza