Cum rezistă coaliția zdruncinată PSD-PNL. Abrudean: „Funcționăm în limita strictului necesar” / Motivele pentru care liberalii rămân la guvernare

Cum rezistă coaliția zdruncinată PSD-PNL. Abrudean: „Funcționăm în limita strictului necesar” / Motivele pentru care liberalii rămân la guvernare
| Foto: Facebook.com/Mircea Abrudean

Clujeanul Mircea Abrudean, secretarul General al Guvernului, spune că relația dintre PSD și PNL în fruntea țării este una care care funcționează, în momentul de față, doar la nivel tehnic, nu și la nivel politic.

Candidatul PNL Cluj pe locul 1 la Senat, la alegerile parlamentare din 1 Decembrie, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre relația tot mai tensionată dintre social-democrați și liberali.

Coaliția funcționează exact cum sună. Deci este o relație care funcționează, în momentul de față, doar la nivel tehnic, la nivel de ceea ce este necesar ca țara să fie guvernată. Țara trebuie să meargă înainte indiferent că sunt alegeri sau că partidele se luptă în alegeri. Din cauza faptului că, la nivel politic nu mai există dialog, și nu din cauza PNL, fiind niște înțelegeri care ulterior n-au mai fost respectate de către PSD.

Astfel, conducerea PNL a decis ca această coaliție să funcționeze doar la nivel tehnic, nu și politic. Rămânem în Guvern tocmai pentru a ne asigura că lucrurile merg înainte, că programul de guvernare asumat se respectă, că alegerile sunt organizate corect, că PNRR-ul merge înainte și că nu există derapaje. Funcționăm în limita strictului necesar. Asta este situația în acest moment. Important că țara este guvernată. PNL nu fuge de asumarea răspunderii guvernării”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Mircea Abrudean.

Liberalul clujean a mai spus că recentul caz CCR-Șoșoacă este unul dintre motivele pentru care coaliția s-a blocat.

Celelalte motive le știm. La pensiile militarilor domnul Ciucă a susținut foarte mult nivelul de echitate în zona rezerviștilor. Sunt niște probleme serioase acolo. Le cunosc și eu destul de bine și trebuie clarificate”, a explicat Abrudean.

„Sabin Sărmaș este susținut clar de către PSD”

Șeful SGG a vorbit și despre alegerile prezidențiale din noiembrie-decembrie. Nici fostul liberal Sabin Sărmaș, care candidează ca și independent la Camera Deputaților anul acesta, nu a fost uitat de către Secretarul General al Guvernului.

Sunt convins că PSD se teme de un tur doi la prezidențiale împotriva candidatului PNL. Asta ne spune și istoricul electoral. Vorbim și de candidați. Evident că Nicolae Ciucă este cea mai bună opțiune din rândul prezidențiabililor. Este un om care a luptat pentru țară, are o carieră solidă. Este extrem de apropiat elementelor de identitate națională. Clar că un astfel de adversar este un pericol pentru PSD. Și cu siguranță că PSD este principalul adversar politic al PNL.

Avem și acești candidați care sunt asumați sau cei neasumați, independenți, dar care sunt susținuți de PSD. La nivel național îl avem pe Mircea Geoană, care nu este susținut de PSD, dar totuși a fost președintele partidului. Acest lucru nu trebuie uitat. Nu poate să vină acum să spună că este independent și că a fost resetat. Nu cred că îl crede cineva.

La nivel local, avem și noi o situație cu un candidat independent care este clar susținut de PSD. Este promovat pe toate planurile în așa mod. Este vorba de Sabin Sărmaș care a candidat și la primăria Cluj-Napoca, iar acum candidează la Camera Deputaților independent. El le-a promis clujenilor că va fi primarul din umbră, dar probabil vrea să fie primarul din umbră din Parlament. O fi și asta vreo poziție. Este o susținere clară din partea PSD pentru Sabin Sărmaș”, a subliniat Mircea Abrudean.

Comenteaza