Cum te angajezi consilier de parlamentar: CV, concurs în 3 etape şi interviu pe proiect. "Mă întristez că persoane atât de bine pregătite sunt dispuse să lucreze sub nivelul lor"

Cum te angajezi consilier de parlamentar: CV, concurs în 3 etape şi interviu pe proiect.
Penibil: doi parlamentari clujeni scot la concurs postul de consilier parlamentar, dar nu oricum: în trei etape, cu interviu pe bază de proiect în faţa unei ... comisii de concurs formată din 4 persoane, între care doi primari. "Decizie grea!", se lamentează cei doi.

Doi parlamentari clujeni - Elena Uioreanu și Radu Zlati - vor un consilier parlamentar. Au scos postul la concurs şi au aşteptat CV-urile: peste 160 de candidaţi s-au înscris pentru cabinetul comun al celor doi, deschis în Cluj-Napoca.

Zlati şi Uioreanu au selectat CV-urile şi au rămas cu 28 de candidaţi în a doua etapă a concursului. Această a doua etapă, care a avut loc ieri, a constat într-un intervi pe baza unui proiect în care concurenții și-au prezentat ideile privind modul de organizare a muncii la cabinetul parlamentar, relaționarea cu publicul, activități de imagine și comunicare. Candidații au răspuns întrebărilor membrilor comisiei de concurs, formată din deputatul Elena Uioreanu, șeful de cabinet al parlamentarului liberal Bogdan Ilașc și doi primari PNL - Ovidiu Colceriu - șeful administrației locale din comuna Sînpaul și președinte al Asociației Comunelor filiala Cluj și Viorel Crainic - edilul din Beliș (Colegiul 9 Cluj).

"Absolut toți cei care s-au prezentat la interviu ar fi putut foarte bine să ocupe postul pe care l-am scos la concurs împreună cu colegul meu, Radu Zlati", spune Elena Uioreanu într-un comunicat de presă. "Spun asta pentru că toți au avut un CV impecabil, toți au trimis proiecte coerente și s-au descurcat de minune în fața noastră, a membrilor comisiei de selecție. M-a impresionat faptul că și-au arătat interesul de a lucreze în echipa noastră persoane supra-calificate, cu studii serioase și specializări în domeniile dorinte de noi. Nu știu dacă e un motiv să mă bucur că pentru un post care nu oferă prea mult din punct de vedere financiar au venit astfel de oameni sau să mă întristez că persoane atât de bine pregătite sunt dispuse să lucreze sub nivelul lor de calificare. E drept că un post de consilier parlamentar îți permite să îți folosești mintea, să relaționezi cu oameni din poziții cheie, să construiești ceva, dar m-a surprins numărul doritorilor și pregătirea lor profesională. Sincer!".

Dacă un concurs în două etape nu era destul, cei doi parlamentari nu s-au putut hotărî asupra câştigătorului. Au ales patru candidaţi, care vor mai avea o întâlnire directă doar cu parlamentarii angajatori, față în față, în perioada imediat următoare, ce va fi determinantă în alegerea ocupantului postului de consilier.

Comenteaza