Dacian Cioloș, mesaj de condoleanțe la moartea fostului președinte Shimon Peres

Dacian Cioloș, mesaj de condoleanțe la moartea fostului președinte Shimon Peres
Cioloş: "Am aflat cu profundă durere și emoție despre trecerea în neființă a președintelui Shimon Peres, ultimul părinte fondator al Statului Israel și promotor al păcii, recunoscut pe plan internațional".

"În aceste momente de tristețe profundă, aș dori să transmit, în numele Guvernului român și al meu, condoleanțe și regrete sincere", se mai arată în mesajul premierului român.

Potrivit agerpres.ro, Cioloș mai afirmă că președintele Shimon Peres "a fost un mare conducător al lumii, ghidat de angajamentul său ferm și de luptă pentru coexistența pașnică a popoarelor din Orientul Mijlociu, eforturi care i-au fost recunoscute prin câștigarea Premiului Nobel pentru Pace".

"O personalitate emblematică, președintele Peres, a avut, de asemenea, o contribuție de seamă la complexa restructurare economică a țării sale. În acest moment de adâncă tristețe, românii se alătură poporului israelian în doliul lor, omagiind un mare prieten al României, care a dedicat timp și energie consolidării relațiilor româno-israeliene", mai arată Dacian Cioloș.

 

Comenteaza