Dăncilă, despre zvonurile apărute: Nu am intenţia să demisionez/ Dragnea: Este o manipulare disperată

Dăncilă, despre zvonurile apărute: Nu am intenţia să demisionez/ Dragnea: Este o manipulare disperată

Premierul Viorica Dăncilă a infirmat, marţi seară, că ar demisiona de la şefia Guvernului şi nici nu are această intenţie, precizând că informaţia în acest sens apărută în spaţiul public este una falsă.

„Nu demisionez şi nici nu am intenţia să demisionez. Este o informaţie falsă. Cineva care ar avea de gând să demisioneze nu ar avea un program încărcat şi nu ar avea în program puncte din programul de guvernare, întâlniri în perioada următoare cu impact pe plan extern. Categoric, nu am de gând să demisionez. Dacă aş fi avut un gând în acest sens, aş fi ieşit public şi aş fi spus acest lucru”, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă, într-o intervenţie telefonică marţi seară la Antena 3, conform mediafax.ro. 

Dragnea: Este o manipulare disperată

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a dezminţit o posibilă demisie a premierului Viorica Dăncilă din fruntea Guvernului, precizând că este o "manipulare disperată" şi că "se încearcă acoperirea multor adevăruri care încep să iasă la iveală".

„Ştiam că sunt proşti, acum arată că sunt şi disperaţi. Este o manipulare disperată, oricum nu mai au nicio coerenţă în ceea ce emit. Se încearcă acoperirea multor adevăruri care încep să iasă la iveală, adevărul despre 10 august, care încet-încet începe să iasă la iveală, scandalul cu Ordonanţa 6", a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Acesta a adăugat că Executivul va adopta o lege de respingerea a ordonanţei nr. 6 şi a efectelor acesteia. Preşedintele social-democrat a mai spus că fostul premier Dacian Cioloş a arătat că "este un om care habar n-a avut ce semnează şi a rămas aceeaşi păpuşă a serviciilor".

"Săptămâna viitoare picăm această ordonanţă şi vom adopta în legea de respingere şi efectele. adică ce trebuie să se întâmple cu efectele pe care le-a produs ordonanţa. Câteva observaţii despre ce a spus Dacian Cioloş - încă o dată a arătat că este un om care habar n-a avut ce semnează şi a rămas aceeaşi păpuşă a serviciilor. Aşa zisa obligativitate de a cere avizul de la CSAT pe ordonanţe - nu există aşa ceva, nici măcat la buget. Putea să citească legea CSAT, dacă nu înţelegea în română, putea în franceză - acolo scrie că instituţiile din sistemul de securitate naţională trebuie să avizeze proiectele de buget. Adică înainte să le trimită la Ministerul de Finanţe, să le avizeze în CSAT. Pe de altă parte, o altă minciună e legată de blocajul care ar fi părut în anchetele penale dacă nu dădea ordonanţa 6.În primul rând, ordonanţa 6 are în nota de fundamentare referinţa la decizia Curţii Constituţionale, dar în textul ei modifică multe articole din mai multe legi din codurile penale care nu au legătură cu decizia CCR. A fost Ordonanţă dată pentru a păstra în joc, în câmpul tactic, Serviciul Român de Informaţii. Asta a fost rostul ordonanţei 6, dată într-o zi. Despre Cioloş o să tot vorbim de aici înainte. A fost premierul României", a completat Dragnea.

Comenteaza