De azi începe ultima mare bătălie politică a anului

De azi începe ultima mare bătălie politică a anului
30 de zile de acum încolo, 83 de oameni vor încerca să convingă clujenii că merită să-i reprezinte în parlament. Doar 14 vor fi aleşii.

De astăzi începe oficial campania electorală. Patru partide, o alianţă politică, o alianţă electorală şi un candidat independent, în total 83 de candidaţi se vor bate pentru cele patru fotolii de senatori şi zece de deputaţi de Cluj. Doar USL spune că va organiza un mare miting electoral, în rest, luptele se vor da în colegii.

În ultima zi dinaintea debutului campaniei electorale oficiale principalii competitori făceau ultimele „mişcări de încălzire" înaintea aşezării în block-start-uri. În sediul PDL, devenit sediu al ARD, nu mai prea existau materiale electorale, acestea fiind deja distribuite în teritoriu şi se dădeau de zor telefoane cu ultimele instrucţiuni organizatorice pentru oamenii din teren. În tabăra adversă, la USL, încă mai soseau de la tipografie pachete cu afişe electorale şi se pregătea publicarea ziarului de campanie, al cărui prim număr se pare că va conţine, printre altele, un interviu cu Crin Antonescu. UDMR şi-a prezentat public cei 14 candidaţi şi a anunţat că va rămâne fidelă campaniei electorale „door-to-door", care i-a asigurat şi până acum susţinerea cvasi-unanimă din partea comunităţii maghiare. La rândul lor, cei din ARD spun că se vor limita la campania electorală dusă în fiecare colegiu. USL sunt singurii care spun că vor face un miting electoral cu lideri de la Bucureşti, detaliile organizatorice nefiind încă definitivate.

Primăria clujeană a anunţat deja stabilirea a 16 locuri amenajate special pentru afişaj electoral, câte patru astfel de ansambluri de panouri electorale în fiecare din cele patru colegii uninominale pentru Camera Deputaţilor din municipiu. Un alt pas procedural va fi îndeplinit astăzi, la ora 12, când, la Biroul Electoral Judeţean, va fi trasă la sorţi ordinea candidaţilor pe buletinele de vot. Potrivit legii, primele trei locuri vor fi ocupate de candidaţii formaţiunilor politice parlamentare, următoarele revenind partidelolr fără reprezentare în legislativ. Singurul candidat care îşi ştie deja locul pe buletinul de vot este singurul independent, Liviu Alexa, aflat în cursă în colegiul 1 deputaţi, care, potrivit legii va ocupa ultimul loc pe buletinul de vot. USL, ARD, UDMR, PPDD şi PRM vor avea candidaţi în toate cele 14 colegii uninominale din Cluj. PPMT intră în cursă cu doar 11 candidaţi, în vreme ce PER a aruncat în luptă la Cluj un singur competitor.

 

 

 

Etichete
Comenteaza