Decizia Curţii Constituţionale, publicată în Monitorul Oficial. Traian Băsescu poate reveni la Cotroceni

Decizia Curţii Constituţionale, publicată în Monitorul Oficial. Traian Băsescu poate reveni la Cotroceni
Decizia Curţii Constituţionale cu privire la invalidarea Referendumului din 29 iulie a fost validată astfel că preşedintele Traian Băsescu îşi poate relua în mod oficial funcţia.

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial după aproximativ trei ore de la citire hotărârii CC în plenul Parlamentului, conform presei centrale.

În Monitorul Oficial a fost publicată şi "opinia separată" a judecătorilor Ion Predescu, Acsinte Gaspar şi Tudorel Toade, care îşi exprimă dezacordul cu privire la hotărârea de invalidare a referendumului, menţionând că acesta ar fi trebuit validat.

Amintitm, în plenul Parlamentului României a fost citită luni hotărârea Curţii Constituţionale din 21 august de invalidare a Referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Conform procedurilor legale, hotărârea a fost trimisă ulterior la Monitorul Oficial, Conform documentului CC, de la data publicării în Monitorul Oficial, Traian Băsescu îşi reia prerogativele constituţionale şi legale de preşedinte al României.

Comenteaza