Demisie în PNL. Acuzat de luare și dare de mită, a plecat din fruntea organizației pe care o conducea

Demisie în PNL. Acuzat de luare și dare de mită, a plecat din fruntea organizației pe care o conducea
| Foto: antena3.ro

Iulian Dumitrescu, cercetat de DNA pentru mai multe fapte de corupţie, a demisionat din funcţia de preşedinte al PNL Prahova, a confirmat, joi, pentru AGERPRES, secretarul general al organizaţiei, deputatul Mircea Roşca.

"Am avut o discuţie cu preşedintele Ciucă (Nicolae Ciucă - n.r.) şi vom consolida filiala şi o vom pregăti pentru alegerile următoare. (...) Probabil că va urma un interimat provizoriu, mai ales că vin alegerile, dar unitatea este stabilită şi garantată. Nu a fost o demisie făcută în funcţie de o stare emoţională a cuiva, ci pur şi simplu a fost o gândire serioasă pe termen mediu pentru că urmează un set de alegeri şi trebuie ca unitatea aceasta să ne ducă către un rezultat cât mai bun", a declarat Roşca.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, marţi, că a extins urmărirea penală pe numele preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, pentru alte peste 65 de fapte.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, marţi, AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Iulian Dumitrescu, pentru comiterea infracţiunilor de dare de mită în formă continuată (50 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (3 acte materiale), luare de mită în formă continuată (8 acte materiale), efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată (6 acte materiale). 

Comenteaza