Democrat liberalii s-au pus cu burta pe cartea neagră a guvernării Ponta

Democrat liberalii s-au pus cu burta pe cartea neagră a guvernării Ponta
Liderul PDL, Vasile Blaga, a prezentat ieri, la Cluj, ceea ce el a numit „cartea neagră a guvernării USL". În viziunea lui Blaga, guvernul Ponta este unul care „ia în fiecare zi câte o măsură catastrofală" şi este „un guvern care nu ştie, nu vrea şi nu poate".

„Nu şi-au respectat nici o promisiune electorală, în concluzie, au ajuns la putere prin minciună. N-au făcut nimic pentru dezvoltarea economică a României". Şeful democrat-liberalilor a afirmat că, prin comparaţie cu aprilie 2012, în aprilie 2013 s-a înregistrat un minus de 67.000 de locuri de muncă, iar în primul trimestru al anului în curs, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, investiţiile au scăzut cu 24%, investiţiie străine fiind mai reduse cu 13,5%. „În acelaşi interval de timp, guvernul Ponta a absorbit doar 308 milioane de euro fonduri europene. În medie, 50 de întreprinderi intră în insolvenţă pe zi, guvernul Ponta e guvernul insolvenţei", a adăugat Blaga. El a precizat că democrat-liberalii vor începe să-şi prezinte, prin toată ţara, soluţiile proprii pe domenii de activitate, la Cluj-Napoca urmând a fi prezentată viziunea PDL privind regionalizarea, fără a fi anunţată o dată.

Primarul Emil Boc s-a plâns, la rândul său, de tratamentul discriminator la care este supusă Transilvania de către actualul guvern. „Primul an de guvernare USL a confirmat, din nefericire, faptul că Transilvania a devenit oaia neagră a guvernării Ponta. Spun asta pentru că nici un proiect major de infrastructură nu a fost susţinut, în ciuda contribuţiei pe care Transilvania o are la bugetul naţional. Toate proiecte din judeţele Transilvaniei au fost trecute pe linie moartă, în materie de finanţare şi susţinere. Lipsa de implicare a guvernului Ponta pentru continuarea autostrăzii Transilvania, a hidrocentralei Tarniţa - Lăpuşteşti şi multe altele arată lipsa de interes a actualului guvern", a afirmat Boc.

 

Comenteaza