Deputat clujean trimis în judecată; cu ce se apără VIDEO

Deputat clujean trimis în judecată; cu ce se apără VIDEO
Un parlamentar clujean a fost trimis în judecată. Mate Andras, deputat şi lider al UDMR Cluj, este acuzat de conflict de interese, după ce şi-a angajat soţia la Parlament. Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în perioada martie 2010 - inuarie 2011 nevasta deputatului a încasat 5.500 de lei de la cabinetul parlamentar al soţului.

Mate Andras a precizat că va face tot posibilul să se apere în faţa justiţiei. "O să mă apăr, am deja o decizie de la Curtea de Apel şi o decizie a Curţii Constituţionale", spune el pentru Realitatea TV Cluj. "Soţia mea e doctor în comunicare. Şi-a dat doctoratul şi nu este angajată de foarte mult timp".

Ptrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, deputatul clujean s-ar face vinovat de conflict de interese. "Inculpatul Mate Andras-Levente, în calitate de deputat în cadrul Parlamentului României, a formulat cererea de angajare a soţiei sale la Camera Deputaţilor şi apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru soţia sa, în cuantum de 5.508 lei. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte.

Potrivit procurorilor, în 16 martie 2010, la propunerea deputatului Mate Andras Levente, soţia sa a fost angajată de Camera Deputaţilor prin contract individual de muncă pe perioada 16 martie 2010 - 1 ianuarie 2011, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 13 Cluj.

Anca Baciu

 

Comenteaza