Deputatul AUR de Cluj, despre incidentele protestului de la Parlament: „Am avut de-a face cu provocări și înscenări”

Deputatul AUR de Cluj, despre incidentele protestului de la Parlament: „Am avut de-a face cu provocări și înscenări”
| Foto: Facebook.com/Ilie-Alin Coleșa

Câteva sute de persoane, simpatizanți ai partidului AUR, au protestat miercuri la Parlament. Manifestația a devenit una violentă, protestatarii îmbrâncindu-se cu jandarmii și agresând parlamentari.

Deputatul clujean al Alianței pentru Unirea Românilor, Ilie-Alin Coleșa, a vorbit, vineri dimineață, în cadrul unei conferințe de presă, despre incidentele ce au adus partidul său în prim-plan.

Protestul AUR de weekend-ul trecut a fost un succes. Au participat între 20.000 și 25.000 de oameni. Este foarte greu să scoți oamenii în stradă în aceste vremuri. Protestul a fost unul foarte pașnic, fără niciun incident. În schimb, datorită încălcării repetate a legilor, a Constituției și a regulamentelor, în primele zile ale săptămânii, luni, marți și miercuri, am participat și noi la un alt protest în fața Parlamentului. 

Acesta a fost organizat de către o altă formațiune politică, anume ARCA, condusă de deputatul Dumitru Coarnă, care a obținut avizele necesare. Deci, la protestele de luni, marți, miercui, AUR a fost doar participant, nu organizator. Acolo am avut de-a face cu câteva incidente, provocări, înscenări. Legat de agresiunea asupra domnului Csoma Botond, eu nu știu să fi fost agresat în vreun fel. Poate doar verbal, nu contest. Dar, vă dați seama, că se schimbă replici dure în Parlament, darămite în stradă.

În schimb, domnul Ludovic Orban este un caz cert. El a fost și filmat. În opinia noastră, este vorba de o înscenare. Din toate celelalte intrări disponibile, Orban s-a prezentat chiar la acea intrare unde era protestul. Acolo erau câțiva agitatori, care nu erau membri sau simpatizanți AUR. Ei au fost cei care au instigat la îmbrâncirea și poate scuiparea fostului premier”, a afirmat deputatul AUR.

Ilie-Alin Coleșa a subliniat faptul că AUR își manifestă nemulțumirile și revendicările într-un mod pașnic și respectă regulile democratice.

Amintim, deputatul clujean Csoma Botond, liderul deputaţilor UDMR, susține că în timp ce se îndrepta spre intrarea Parlamentului a trecut printre protestatarii AUR care l-au amenințat.

„M-au huiduit, amenințat, au zis: Luați-i gâtul. Un discurs agresiv. Nu m-au lovit. Cred că m-au recunoscut, pentru că au strigat: Afară cu UDMR!. La cealaltă intrare am auzit persoane alergând în spatele meu, dar jandamii le-au oprit. Nu am fost bruscat, a fost doar o amenințare, dar așa așa ceva e inacceptabil. Acești oameni sunt indusi în eroare de un partid extremist și șovin, ajungem la scene, poate în Germania nazistă au fost scene similare. Nu mi-a fost frică niciodată să merg pe jos, să vorbesc cu cetățenii. Dacă nu erau jandarmii poate mă bruscau și pe mine. Trebuie să facem o analiză cu ce măsuri trebuie luate," a spus președintele UDMR Cluj.

Comenteaza