Video Deputatul Moisin, despre criza carburanților: „Statul are capacitatea să intervină, dar nu o face”

Deputatul Moisin, despre criza carburanților: „Statul are capacitatea să intervină, dar nu o face”
| Foto: Facebook.com/RaduMarinMoisin

Parlamentarul clujean Radu Moisin consideră că, în acest context, instituțiile statului ar trebui să ia măsuri care să descopere cauza, nu doar să atace efectul.

Deputatul PNL de Cluj a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre mega-scumpirile, din ultima vreme, care au lovit domeniul carburanților.

„În urmă cu doi ani, la debutul pandemiei COVID, motorina ajunsese la 4,2 lei, iar astăzi este între 8,3-8,6 lei. Asta înseamnă o dublare a prețurilor. Chiar dacă pe piața internațională prețul petrolului a scăzut, la noi nu s-au produs ieftiniri. Statul are capacitatea să intervină, dar nu o face.

Consiliul Concurenței nu a prezentat până acum nimic concret. Ei pot impune sancțiuni serioase. Amenzile pe care le dă Protecția Consumatorului sunt simbolice raportat la cifra de afaceri a companiilor. Guvernul, deocamdată, nu a adoptat nicio măsură de plafonare a prețurilor”, ne-a declarat Radu Moisin.

Liberalul clujean susține că, în alte țări din Uniunea Europeană, s-a mers la cauză și s-au luat măsuri de plafonări, menționând exemplul Sloveniei.

„Din păcate, în România nu se merge la cauză, iar toate aceste măsuri pe care le discutăm și le dezbatem în Parlament sunt pompieristice, pentru că atacă efectul și nu este suficient depistată cauza. Statul are suficient insituții de control, dar care se pare că se ocupă de chestiuni minore”, a adăugat Moisin.

Comenteaza