Deputatul PNL Adrian Oros, atac la „populismul" PSD. „E jenant să explici de ce vrei să teleormanizezi România." Ce replică îi dă un parlamentar PSD Cluj

Deputatul PNL Adrian Oros, atac la „populismul
Deputatul PNL de Cluj, Adrian Oros, a criticat în termeni duri iniţiativa PSD, de modificare a ordonanţei prin care au fost instituite „creşteri electorale de salarii" pentru unele categorii de bugetari.

„Noi parlamentarii PNL am ieşit din sală, tocmai pentru a nu valida acest gest populist , electoral, care nu face altceva decât să aducă în spaţiul public, o discuţie care îi avantajează pe adversarii noştri din PSD. Dânşii au dorit să abată discuţia publică de la lucrurile reale, de la faptul că nu au un program de guvernare articulat şi fundamentat pe care l-ar putea susţine în dezbateri publice, nu au un candidat de premier, iar cei care se profilează, niciunul nu cred că ar fi acceptaţi de către români şi cu atât mai puţin de către ardeleni şi de către clujeni. Pentru că este destul de jenant să vii să dai explicaţii de ce vrei să teleormanizezi România? Să pui în fruntea Guvernului, în fruntea ţării, un om care conduce de mai bine de zece ani, cel mai sărac judeţ din România. Sau de ce te încăpăţânezi să pui premier un condamnat penal şi care are iarăşi un proces pe rol", a declarat deputatul Adrian Oros.

Deputatul liberal mai afirmă că dincolo de aspectul populist al acestei modificări legislative, gestul PSD este unul care contravine legii, pentru că Legea responsabilităţii fiscale spune că în ultimele 6 luni de guvernare nu se pot face măriri de salarii, tocmai pentru a împiedica partidul aflat la putere să folosească bani publici în competiţia electorală.

„Practic este o mită electorală pe faţă, folosind banii publici, măreşti salariile şi foloseşti acest argument", a precizat deputatul liberal.

„Dacă ar fi fost bani şi ar fi fost convinşi că acest lucru este sustenabil, de ce n-au făcut-o până în 2015?", se întreabă deputatul liberal.

Adrian Oros afirmă că este convins că PSD-ul ştie că nu se va întâmpla nimic cu această lege, că nu poate fi aplicată, şi că social democraţii au venit cu ea doar pentru ca odată cu începerea campaniei electorale, singurul subiect care o să-l abordeze o să fie acesta: cât de răi sunt liberalii şi Guvernul Cioloş, că nu vor să dea bani şi ce buni suntem noi, PSD-ul, că vrem să vă dăm bani.

„În 2008 a fost acelaşi fenomen, atunci inclusiv preşedintele Băsescu a spus sunt bani, şi am şi acum colegi care încearcă să-şi recupereze banii care atunci nu i-au primit prin modificarea legii", a mai precizat Adrian Oros.

Deputatul clujean este de părere că electoratul clujean nu se va lăsa păcălit de această iniţiativă şi că nu va cădea în această capcană „populistă" a PSD.

În replică, deputatul PSD de Cluj Cornel Itu a declarat pentru ZIUA de CLUJ, pe această temă: „Bani se găsesc, ei trebuie doar gestionaţi corespunzător. Cred că este o necesitate mărirea salariilor spre profesori şi spre cadrele medicale pentru că este un exod masiv de specialişti care pleacă din ţară. Ce aşteptăm, să plece toţi din ţară? Să nu mai avem medici, să nu mai avem profesori? Sunt cei în care trebuie să investim, pentru că investim în viitor. E o necesitate, şi cred că liberalii fac prea mult tam-tam".

Legea votată de majoritatea parlamentară creată în jurul PSD, prin care erau instituite creşteri salariale pentru medici şi profesori, a fost atacată de Guvern la Curtea Constituţională.

 

Comenteaza