Video Diana Șoșoacă a încălcat Legea: S-a filmat în uniformă, călare pe o motocicletă a Poliției Române

Diana Șoșoacă a încălcat Legea: S-a filmat în uniformă, călare pe o motocicletă a Poliției Române
| Foto: captura video Facebook - Diana Şoşoacă

Diana Şoşoacă ar fi încălcat 2 legi încălecând o motocicletă a Poliţiei Române şi îmbrăcând uniforma care aparţine autorităţilor statului pentru un clip electoral.

Centrul de Informare și Relații Publice al IGPR anunță că se vor face verificări în cadrul instituției după ce candidatul SOS România la Primăria București, Diana Șoșoacă, s-a filmat în uniformă, pe o motocicletă a Poliției Române.

”Conducerea IGPR condamnă ferm orice asociere a unui angajat al instituției cu o persoană aflată în campanie electorală și folosirea echipamentelor și a tehnicii din dotare pentru promovarea unor programe electorale, candidați ori partide politice.

De asemenea, conducerea a dispus de urgență efectuarea de verificări cu privire la posibile încălcări ale legislației electorale și ale Legii 360/2002 privind Statutul Polițistului”, se precizează într-un comunicat de presă remis de IGPR.

"ZIUA PORȚILOR DESCHISE LA POLIȚIA ROMÂNĂ! MULȚUMIM POLIȚIEI ROMÂNE! 30.05.2024", a scris candidata SOS România la Primăria București, Diana Șoșoacă, pe pagina de Facebook, lângă filmuleţul cu maneaua de campanie. 

Valer Kovacs, agentul care i-a permis Dianei Șoșoacă să se urce pe motocicleta de Poliție, a explicat pentru Libertatea cum s-au derulat lucrurile. Kovacs susține că în interacțiunea cu Șoșoacă, transmisă live pe pagina de Facebook a senatoarei, a specificat că întâlnirea nu este una electorală pentru că nu are voie să facă politică.

„Eu nu înțeleg de ce ar fi anchetă disciplinară din moment ce azi (n.r. – vineri 31 mai, de fapt) este Ziua Porților Deschise la Ministerul de Interne și toată lumea își face poze cu tehnica din dotare. Toată societatea civilă, că sunt romi, că sunt alte naționalități sau știu eu, senator și deputat, și toate partidele politice, pot să-și facă poze.

Acum dacă m-a rugat să-și facă poză pe motocicleta de Poliție, eu n-am înțeles nici până acum pentru ce ar fi anchetă disciplinară. I-am și spus că nu este în scop electoral, că ne cunoaștem și ne-am întâlnit și atât”, a declarat Valer Kovacs pentru Libertatea.

Comenteaza