Dominic Fritz, primarul Timișoarei, găsit de ANI în conflict de interese administrativ

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, găsit de ANI în conflict de interese administrativ
| Foto: Facebook.com/Dominic Fritz

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate sau conflict de interese în cazul a cinci persoane. Printre aceştia se numără prefectul judeţului Giurgiu şi primarul Timişoarei.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri al ANI, Agenţia a constatat starea de incompatibilitate sau conflictul de interese de natură administrativă în cazul a 5 persoane.

Astfel, Stănculescu Florentina, prefect al judeţului Giurgiu, „se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 10 noiembrie 2022, întrucât, exercită funcţia de vicepreşedinte al unui partid politic simultan cu deţinerea funcţiei publice din cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu”.

În ceea ce îl priveşte pe primarul Timişoarei, Dominic Fritz, reprezentanţii ANI susţin că „persoana evaluată a contractat un împrumut în campania electorală de la o persoană fizică. Ulterior, în perioada exercitării mandatului de primar, în luna noiembrie 2020, a întocmit un act administrativ în folosul societăţii reprezentată de persoana fizică, încălcând regimul juridic al conflictelor de interese. Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. b) din O.U.G. nr. 57/2019”.

Edilul Timişoarei a reacţionat după ce ANI l-a declarat în conflict de interese administrativ: „Voi combate în instanţă toată bizareria menită să mi se lipească şi mie o etichetă de pătat politic”.

Comenteaza