Donald Trump acceptă oficial nominalizarea pentru funcţia de preşedinte al SUA. Republicanul a intrat în cursa pentru Casa Albă

Donald Trump acceptă oficial nominalizarea pentru funcţia de preşedinte al SUA. Republicanul a intrat în cursa pentru Casa Albă
| Foto: Arhivă

Trump acceptă oficial nominalizarea republicană pentru funcţia de preşedinte al SUA. „Peste patru luni, vom avea o victorie incredibilă”, spune el.
 

Donald Trump a urcat pe scenă în aplauzele miilor de oameni aflaţi pe stadion şi a ridicat pumnii în aer, scrie Mediafax.

„În seara aceasta, cu credinţă şi devotament, vă accept cu mândrie nominalizarea pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite”, a spus el, conform Sky News.

Trump şi-a exprimat „recunoştinţa” faţă de „valul de dragoste” şi sprijin în urma tentativei de asasinat de la mitingul său de sâmbătă.

„În spatele meu şi în dreapta era un ecran mare pe care era afişat un grafic al trecerilor frontierelor sub conducerea mea. Cifrele erau uimitoare.

Pentru a vedea graficul, am început să mă întorc spre dreapta şi eram gata să îmi întorc capul din nou, sunt norocos că nu am făcut-o, când am auzit un şuierat puternic şi am simţit că ceva m-a lovit, foarte tare, la urechea dreaptă”.

El spune că a văzut „sânge peste tot” şi a ştiut că era grav.

„Era sânge peste tot şi totuşi, într-un anumit fel, m-am simţit foarte în siguranţă, pentru că îl aveam pe Dumnezeu de partea mea”, spune el.

„Lucrul uimitor este că, înainte de împuşcătură, dacă nu mi-aş fi mişcat capul în ultima clipă, glonţul asasinului şi-ar fi atins perfect ţinta, iar eu nu aş fi fost cu voi în seara aceasta”.

În altă ordine de idei, Trump a promis să „pună capăt războiului din Ucraina”.

Donald Trump a spus că „avem, de asemenea, o criză a imigraţiei ilegale”: „Există o invazie masivă la graniţa noastră sudică, care a răspândit mizerie, criminalitate, sărăcie, boli şi distrugere în comunităţile din întreaga noastră ţară”.

Comenteaza