Donald Trump susţine că are un plan garantat pentru încheierea războiului din Ucraina: „Face parte din surpriză”

Donald Trump susţine că are un plan garantat pentru încheierea războiului din Ucraina: „Face parte din surpriză”
| Foto: Arhiva

Donald Trump a declarat că are planuri care sunt „garantate” pentru a pune capăt războiului din Ucraina, dar că le va dezvălui doar dacă va câştiga alegerile prezidenţiale din SUA în noiembrie.
 

Fostul preşedinte american şi actual candidat republican în cursa pentru Casa Albă a afirmat, în cadrul unui interviu pentru jurnalistul american Lex Fridman, că are un plan precis care garantează sfârşitul războiului Rusiei în Ucraina, scrie AFP.

„Dacă voi câştiga, ca preşedinte ales, voi încheia un acord, garantat”, a declarat Trump în cadrul podcastului lansat de Lex Fridman. Candidatul republican la prezidenţialele din SUA a afirmat că are, pe lângă un plan precis de oprire a războiului, şi o idee pentru China.

„Am un plan foarte exigent cum să opresc Ucraina şi Rusia, Şi am o anumită idee - poate nu un plan, dar o idee - pentru China”, a adăugat el. Cu toate acestea, nu a dezvăluit niciun detaliu în privinţa celor declarate, afirmând că doreşte să păstreze „surpriza”. „Nu vă pot da aceste planuri, pentru că dacă vi le dau, nu voi putea să le folosesc (...) Ştiţi, face parte din surpriză”.

De-a lungul timpului, Donald Trump l-a lăudat pe preşedintele Vladimir Putin. Totodată, în trecut, fostul preşedinte american a declarat de mai multe ori că „ar putea negocia un acord de pace între Rusia şi Ucraina în 24 de ore dacă va fi ales, chiar înainte de a prelua mandatul". În replică, ambasadorul Rusiei la ONU a negat această posibilitate, spunând că situaţia ucraineană „nu poate fi rezolvată într-o singură zi”.

Comenteaza