Dragnea: Iohannis vrea al doilea mandat pentru imunitate

Dragnea: Iohannis vrea al doilea mandat pentru imunitate

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis nu avea de gând să semneze decretul de revocare a şefei DNA, dar s-a temut de suspendare, dorindu-şi al doilea mandat pentru a-şi păstra imunitatea. Mai mult, liderul PSD a spus că şeful statului este implicat direct în condamnarea sa.

"Eu cred că a fost motivul principal (n.r.: ideea suspendării) pentru care a semnat decretul de revocare pentru cât a stat, 32 de zile, din câte înţelesesem nu avea de gând să semneze decretul. Nu avea rezerve în a dispreţui Constituţia, ci doar teama suspendării, pentru că nu are decât un obiectiv, al doilea mandat, pentru a căpăta protecţie, imunitate, să nu răspundă pentru nişte fapte de care trebuie să răspundă. Nu s-a vorbit foarte mult, presa cu epoleţi nu dezbate acest subiect - dosarul în care se reclamă că a obţinut o casă prin fals dovedit în instanţă şi câteva sute de mii de euro pe care trebuie să le dea înapoi statului român să aibă imunitate şi din înălţimea Dealului Cotroceniului să dea lecţii de morală", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de revocare pe numele Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de şef al DNA.

Cât priveşte suspendarea, Dragnea susţine că este un plan care rămâne în picioare.

"La ora asta nu stiu ce ar trebui să se întâmple pentru ca acest proces să se întâmple la toamnă. Este vorba despre parlamentari. Nu e obligatoriu în toamnă. Se pot întâmpla lucruri. Am vorbit cu colegii mei luni. Le-am spus că pot merge în vacanţă parlamentară, dar sa aibă telefoanele la ei că s-ar putea să ne vedem", a mai declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

"Nimic din ce a spus şi făcut până acum nu îmi dă speranţa că poate interveni ceva. Nu vreau să forţez pe nimeni, e o discuţie ", a mai spus liderul PSD.

Dragnea: Preşedintele e implicat direct în condamnarea mea

Liviu Dragnea îl acuză pe Klaus Iohannis că este implicat direct în condamnarea sa, susţinând că un ofiţer dintr-un serviciu secret i-a spus că "am rezolvat un judecător, lucrăm în continuare".

"Foarte multe vorbe pe care le-am auzit am crezut că sunt zvonuri iniţial, dar punând cap la cap informaţii, ziceri, nu mai pot să cred că sunt zvonuri. Moţiunea. Vă spun ce vorbeau Raluca Turcan şi Ludovic Orban, vorbind cu oameni din PNL şi alte partide. S-a spus că Raluca Turcan i-a promis că dacă aranjează condamnarea mea, ea garanteaza ca dă guvernul jos a doua zi. Condamnarea s-a rezolvat, guvernul nu a picat", a spus Liviu Dragnea, la Antena 3.

Întrebat dacă este de părere că preşedintele este în spatele condamnării sale, Dragnea a spus: "Da, este părerea mea. Este a doua condamnare fără probe şi în care sunt total nevinovat. Primeam avertizări, ai grijă cu legea offshore, cu minting, pentru că deranjezi şi va influenţa decizia judecătorilor, că sunt presiuni pe judecători. E un ofiţer care mi-a zis că <>. Nu îi dau numele, e militar, dacă ţine la onoare şi nu vrea să stea cu piatra pe inimă să spună, că mâine i se poate întâmpla lui. Ofiţer din serviciile secrete", a mai spus liderul PSD.

Acesta a completat că un judecător a rezistat presiunilor, dar alţi doi nu.

"În această perioadă cu cât mai mulţi oameni cu curaj vor fi, cu atât ţara aceasta va avea o şansă uriaşă. Dacă nu, ne bucurăm, dar lucrurile vor deveni mai rău decât până acum. Un balaur dacă nu e stârpit în totalitate şi dacă sistemul nu e reconfigurat, lucrurile nu se pot rezolva. Rămâne varianta totală - un sistem nou, curat, o ţară să funcţioneze după reguli democratice, care poate să bucure, dar este tipul de societate la care ne-am angajat", a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD: Cei care vor merge cu mine vor fi oameni curajoşi, iar ceilalţi laşi şi fricoşi

Liviu Dragnea a declarat că cei care vor rămâne alături de el vor fi oameni curajoşi, iar ceilalţi ”vor fi nişte laşi, nişte fricoşi”, el ţinând să le mulţumească parlamentarilor PSD că ”puterea şi curajul" de care au dat dovadă în ultimele luni.

”Eu nu am nicio ezitare. Eu merg înainte fără ezitare. Cei care vor dori să meargă cu mine vor fi oameni curajoşi. Cei care nu vor dori să meargă cu mine înseamnă că vor fi nişte laşi, nişte fricoşi. Aici nu e vorba de mine. Eu sunt o ţintă importantă, care o dată dată la o parte poate să înceapă principiul dominoului. Le mulţumesc tuturor (parlamentarilor – n.r.), public, pentru puterea şi curajul de care au dat dovadă în aceste luni. Au rezistat la ameninţări, la jigniri, la îmbrânceli, la ameninţări. Şi deputaţii, şi senatorii PSD. Public le exprim respectul meu pentru tot ceea ce au făcut, pentru că împreună am reuşit să adoptăm ceea ce părea imposibil – modificarea legilor Justiţiei şi a codurilor. Părea imposibil”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

El a făcut referire şi la susţinerea pe care trebuie să o primească din partea guvernului, dar şi din partea partenerilor de la ALDE.

”Dacă Guvernul, premierul, membrii cabinetului, partenerii de coaliţie vor avea acest curaj, să facem tot ce ne-am angajat. Este pentru prima data când avem şanse reale să punem în practică un program de guvernare complet, nu bucăţele, să nu mai lăsăm loc de şantaj”, a adăugat liderul PSD.

Comenteaza