DRAGNEA LA CLUJ: Vicepremierul a ieşit la încălzire pentru funcţia de preşedinte PSD

DRAGNEA LA CLUJ: Vicepremierul a ieşit la încălzire pentru funcţia de preşedinte PSD
Vicepremierul Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, prezent la Cluj, a ieşit la încălzire pentru preluarea funcţiei de preşedinte al partidului.

El a ţinut să asigure membrii de partid că următorul şef al sopcial-democraţilor nu va fi stabilit în urma unor conbinaţii în locuri mai mult sau mai puţin oculte, făcând aluzie la scandalul Hrebenciuc-Şova.

"După ce Victor Ponta va deveni preşedintele României, o să-i asigur pe cei 500000 de membri ai noştri că partidul nu va rămâne la mâna niciunui combinator, iar preşedintele PSD va fi ales în mod statutar de membrii partidului într-un congres şi nu pe baza unor combinaţii făcute în locuri mai mult sau mai puţin obscure. Dacă voi decide să candidez, voi face echipă cu Sebastian Ghiţă", a  declarat Dragnea. Menţionăm că, în urmă cu o zi, patronul de televiziune, proaspăt suspendat din toate funcţiile deţinute în partid, îşi anunţase intenţa de a candida la funcţia de preşedinte executiv al PSD, în tandem cu Dragnea preşedinte.

Secretarul general al PSD apreciază că scandalurile din ultima vreme, legate de cererile de arestare preventivă ale lui Viorel Hrebenciuc, respectiv de începerea urmăririi penale împotriva lui ilie Sârbu şi Dan Şova nu îi vor afecta şansele candidatului PSD la preşedinţie.

"Acest scandal îl va întări pe Victor Ponta, care are în jurul lui un partid unit, un partid puternic", a afirmat Liviu Dragnea.

El a refuzat să discute despre posibili alţi contracandidaţi la preşedinţia partidului: "Să ajungem la momentul acela. Deocamdată tot ce ne interesează este ca membrii noştri să rămână conectaţi 100% la campania electorală şi Victor Ponta să devină preşedintele României. Vreau doar să-i asigur pe membrii noştri că PSD va rămâne în afara oricăror combinaţii, nu va deveni un partid bizantin şi va rămâne un partid care se va moderniza în continuare, aşa cum a început sub conducerea lui Victor Ponta".

Liviu Dragnea s-a văzut scăpat de cel care era considerat principalul său contracandidat la şefia partidului, Dan Şova, care sa autosuspendat din partid în urma implicării în scandalul cu Viorel Hrebenciuc.

Unele scenarii din PSD îl dau ca posibil candidat la preşedinţia partidului pe clujeanul Ioan Rus, ministrul Transporturilor.

Dragnea s-a aflat la Cluj cu ocazia începerii unei noi etape de costrucţie a Catedralei Martirilor şi Mărturisitorilor Secolului XXI, aparţinând cultului greco-catolic, după ce Guvernul a alocat un milion de lei către acest lăcaş de cult.

Liderul PSD Cluj Remus Lăpuşan refuză să spună dacă social-democraţii clujeni vor susţine la un viitor congres tandemul Dragnea-Ghiţă sau alt candidat, eventual unul din Cluj la şefia partidului. „Astăzi m-am întâlnit cu domnul Dragnea. Am discutat despre proiectele locale, despre alegerile prezidenţiale şi despre cum ne vom organiza ca să câştigăm în 16 noiembrie şi la Cluj, nimic altceva. Noi, în organizaţia clujeană, nu discutăm decât despre campania pentru alegerile prezidenţiale. După 16 noiembrei vom putea dezbate şi analiza tot felul de scenarii, dar până atunci nu avem asemenea subiecte pe ordinea de zi", a răspuns Lăpuşan. El a refuzat şi să aprecieze dacă un congres pentru alegerea unei noi conduceri pentru PSD nu s-ar impune şi în cazul unei înfrângeri a lui Ponta în cursa prezidenţială. „Eu sunt convins că Victor Ponta va câştiga, aşa că n-am de ce să comentez o asemenea ipoteză", a spus Lăpuşan.

Comenteaza