Drumurile judeţene se repară pe banii Ministerului Dezvoltării doar din primăvară. Uioreanu o ia la rost pe Elena Udrea

Drumurile judeţene se repară pe banii Ministerului Dezvoltării doar din primăvară. Uioreanu o ia la rost pe Elena Udrea
După ce ieri Ministerul Dezvoltării Regionale a anunţat că va relua procedura de proiectare şi execuţie pentru drumurile judeţene din Cluj plătite cu bani ministeriali, parlamentarul clujean Horia Uioreanu spune că o posibilă explicaţie ar fi faptul că cele 90 de milioane de lei care urmau să ajungă în judeţ "se duc spre alte zone, mai puţin prietenoase cu actuala putere şi care trebuie convinse să-şi schimbe atitudinea.


">

"Trecând peste faptul că nici lucrările la Autostrada Transilvania nu înaintează nici măcar cu viteza melcului şi că pentru Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca executivul domnului Boc nu găseşte fonduri, realuarea licitaţiei pentru drumurile de interes local din judeţul Cluj are darul de a amâna demararea proiectelor până în primăvara anului viitor. În calitate de parlamentar de Cluj, îi solicit doamnei ministru Elena Udrea să facă public motivul pentru care procedura de achiziţie este reluată, respectiv dacă şi ce firme au depus oferte", spune Uioreanu într-un comunicat de presă.

Reluarea procedurii vine după ce ministerul a anunţat alocarea a circa 90 de milioane de euro pentru reabilitarea şi modernizarea a aproximativ 200 de kilometri de drumuri judeţene din Cluj. "Peste 90% din aceste drumuri fiind pe teritoriul localităţilor conduse de primari aparţinînd actualei coaliţii de guvernare", mai spune Uioreanu.

 

Comenteaza