DSU, condus de Raed Arafat, ar putea să îşi piardă din puteri. Propunerea lui Alexandru Rafila

DSU, condus de Raed Arafat, ar putea să îşi piardă din puteri. Propunerea lui Alexandru Rafila
| Foto: digi24.ro

Alexandru Rafila, care a primit aviz pozitiv pentru portofoliul de la Ministerul Sănătății, a precizat că acest minister ar trebui să facă politica de sănătate publică, nu altă institiuţie.

În prezent, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, condus de Raed Arafat, joacă un rol cheie în luare măsurilor de sănătate publică.

„DSU şi-a făcut foarte bine treaba în România şi domnul doctor Arafat este un foarte bun profesionist(..) dar politica de sănătate publică o face Ministerul Sănătăţii. Măsurile de sănătate publică trebuie luate şi asumate de Ministerul Sănătăţii. Nu se poate ca aceste măsuri cu impact pe sănătatea publică să fie aprobate de o altă structură, iar Ministerul Sănătăţii să răspundă”, a spus Alexandru Rafila.

Deputatul social-democrat a mai precizat că va cere schimbare mecanismului pentru a oferi Ministerului Sănătăţii o putere de decizie mai mare.

„Voi avea o discuţie la nivelul Guvernului, încât acest mecanism să fie schimbat, iar Ministerul Sănătăţii să aibă toate pârghiile la dispoziţie, inclusiv date despre situaţia din timp real. Nu putem să lucrăm ca o anexă a unei suprastructuri”, a mai afirmat Rafila.

O astfel de măsură ar slăbi puterile DSU în probleme precum este pandemia.

Comenteaza