Elena Udrea, plasată sub control judiciar, într-un dosar din campania lui Băsescu, din 2009

Elena Udrea, plasată sub control judiciar, într-un dosar din campania lui Băsescu, din 2009
Aglomeraţie la DNA. Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost audiată, joi dimineaţa, la DNA. La scurt timp, a sosit şi Elena Udrea, aceasta urmând să dea explicaţii, la rândul ei. Totodată, şi Dan Andronic a venit la audieri. Cei trei au fost audiaţi într-un dosar ce vizează campania electorală din 2009 a lui Traian Băsescu.

 

UPDATE 14.51 Elena Udrea a fost plasată sub control judiciar în acest dosar. Aceasta a precizat că sunt patru acuzaţii de spălare de bani pe numele ei, în acest dosar. Potrivit unor surse Realitatea Tv, şi Ioana Băsescu ar fi dost plasată sub control judiciar, scrie realitatea.net

UPDATE 12.05 Ioana Băsescu a părăsit sediul DNA în urmă cu puţin timp. Ea nu a făcut declaraţii în faţa presei.

UPDATE 11.10 "Sunt martor într-un dosar din 2015", a declarat Dan Andronic la intrarea în sediul DNA.

Dan Andronic a fost trimis în judecată de DNA într-o altă cauză, în care este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, în forma aderării, şi complicitate la trafic de influenţă. Este vorba despre cauza în care mai multe persoane, printre care Paul al României şi Remus Truică, sunt acuzate infracţiuni privind restituirea ilegală a Fermei Regale Băneasa şi a unei părţi din Pădurea Snagov, scrie Mediafax.

UPDATE 08.45 Potrivit unor surse judiciare citate de News.ro, Ioana Băsescu a fost citată pentru audieri într-un dosar vizând fapte de corupţie.

Ioana Băsescu a sosit la sediul DNA joi dimineaţa, în jurul orei 08:15, însă nu a făcut nicio declaraţie la intrarea în sediul instituţiei. Ea a fost însoţită de un avocat.

Deocamdată nu este cunoscut despre ce dosar este vorba în cazul acestei audieri şi nici calitatea Ioanei Băsescu - martor sau suspect.

Nu este, totuşi, prima dată când fiica cea mare a fostului preşedinte dă declaraţii în faţa procurorilor DNA. Ea a mai fost audiată şi în dosarul terenurilor pe care le deţine în comuna Nana, din judeţul Călăraşi.

Pe de altă parte, fostul preşedinte Traian Băsescu a lansat, miercuri seară, acuzaţii dure la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, acuzând-o că a format un grup de procurori care se va ocupa de arestarea uneia dintre fiicele sale.

"Am aflat prin DNA că este un mic grup de procurori care se jură că mă va face să cer custodia copilului, unuia din nepoţi, adica va aresta părinţii. Sunt câţiva procurori apropiaţi doamnei Kovesi pe care i-a cărat şi i-a pus consilieri după ce au rezolvat nişte dosare. Nu o să spun nume, dar vă spun acest adevăr, va veni şi acea zi când voi face publice numele", a spus Traian Băsescu la România TV.

 

 

 

Comenteaza