Emil Boc: „Am fost și rămân un primar al tuturor clujenilor” / O campanie electorală cu contracandidați „vopsiți” independenți

Emil Boc: „Am fost și rămân un primar al tuturor clujenilor” / O campanie electorală cu contracandidați „vopsiți” independenți

Primarul Emil Boc le-a transmis un mesaj clujenilor care l-au votat, la alegerile de duminică, dar în egală măsură și celor care nu l-au ales.

Edilul le-a mulțumit clujenilor, la ZIUA LIVE, pentru încrederea acordată.

„Vreau să le mulțumesc tuturor celor care și-au păstrat încrederea în mine și m-au votat, celor care au votat echipa PNL, și ne-au ajutat să ne menținem pe primul loc aici, la Cluj. Am simțit foarte mută pasine din partea unora care au făcut tot ce le-a stat în putință să ajungă să mă voteze, chiar m-au emoționat multe momente duminică, în preajma secțiilor de votare, au fost oameni care mi-au spus că au venit specual să mă voteze, au simțit că este nevoie, pentru că prea repede s-a uitat ceea ce s-a făcut la Cluj. Nu înțelegeau că oarecum unii nu văd de unde a plecat Clujul. Le mulțumesc pentru că au făcut posibilă continuitatea muncii noastre .

În egală măsură, mă adresez celor care nu m-au votat, trebuie să știe că vocea lor a fost auzită și ascultată, ca primar țin cont și de aceste voci, am fost și rămân un primar al tuturor clujenilor”, a spus Emil Boc.

 Primarul a mai precizat că nu are de gând să candideze la alegerile prezidențiale din septembrie, așa cum susțin unele voci și a atras atenția asupra unui atac pe rețelele de social media din partea unor contracandidați, în această campanie electorală.

„Am spus de multe ori și răspicat, nu mă interesează decât funcția de primar al Clujului, motiv pentru care nu am plecat nici la Bruxelles, nici la Curtea Constituțională. Dar dacă vă uitați acum retrospectiv, puteți să vă faceți o imagine asupra a cât de mult s-a îmbinat agresivitatea cu dezinformarea și cu promovarea în social media (în campania electoral – n.red). Niciodată social media nu a fost la nivelul la care este astăzi, asistăm la momente istorice în ce privește impactul social media. Din nefericire, o social media infectată cu dezinformare și cu bani mulți poate să distorsioneze foarte mult realitatea din teren.

Nu sunt nerealist, știu că la al șaselea mandat nu poți fi ca la primul sau al doilea, sunt conștient de asta, intervine o uzură. Le mulțumesc din suflet clujenilor (pentru vot – n.red), că nu știu dacă mai e cineva în România, la nivel de municipiu, să aibă șase mandate. Este o onoare extraordinară.

Ce-a fost cu totul și cu totul diferit față de ce a fost până acum? S-a profitat de un curent care există la nivel național, și anume că anumiți candidați de tip independent ar avea atractivitate, s-au prezentat vopsiți ca independenți, dar de fapt au fost susținuți exact de forțele politice care s-au aliat, USR și PSD. Și dacă te mai uiți un pic la ecuația din spatele ecuației, afli și cine sunt păpușarii care au tras sforile. E important ca oamenii să analizeze și ei lucrurile”, a spus Emil Boc.

Primarul a mai subliniat că nicăieri în țară nu a mai fost, în campania electorală, o asemenea „avalanșă”.

„Să folosești un sistem social media la valori care nu pot fi gândite în România... veți vedea că nicăieri în România nu a fost o asemenea avalanșă, un asemenea atac asupra unui candidat cum a fost asupra mea Genul acesta de atac ar trebui să trezească un semn de întrebare. Cine a putut să finanțeze...eu știu. Cei care știu că știu trebuie să știe că știu. Mereu m-am bazat pe bun simț, pe corectitudine, mi-am dat seama acuma, la al șaselea mandat că lumea nu e atât de fair play cum ar trebui să fie”, a mai spus Emil Boc. 

Comenteaza