Emil Boc, despre aderarea României la Schengen: „Este o decizie corectă și sănătoasă”

Emil Boc, despre aderarea României la Schengen: „Este o decizie corectă și sănătoasă”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, prezent la ZIUA LIVE, a vorbit despre aderarea României la spațiul Schengen.

În contextul unor evenimente politice recente din Austria, Boc a subliniat importanța comunicării corecte a deciziilor politice, evidențiind jocurile politice care au influențat opoziția acestei țări la Schengen.

„Austria trece printr-un proces electoral important, evident, premierul trebuie să-și comunice decizia într-o manieră acceptabilă pentru electoratul pe care el consideră că îl reprezintă. Acesta a fost tot jocul, din nefericire, a ceea ce a reprezentat opoziția Austriei la Schengen.

Dar lucrurile pleacă într-o direcție care, cred eu, este o decizie corectă și sănătoasă. În 2024, în martie, România va intra în Schengen cu partea aeriană și maritimă. Urmând ca după aceea să se facă pace și pentru dimensiunea terestră. Europa de astăzi e o Europă a negocierilor permanente și a diplomației continue.

Asta trebuie să facă și România constant și permanent, să vină cu noi argumente, în permanență să pună pe agendă, permanent să pună pe masă să-și susțină acest obiectiv. Pentru că avem deja 26 de „prieteni” care sunt PENTRU.”, declară edilul.

Cu toate că a subliniat dorința tuturor de a vedea un progres rapid, Boc a reiterat complexitatea procesului și necesitatea unei abordări echilibrate și diplomatice într-o chestiune de asemenea amploare.

”Evident că toți ne-am dori, toți am vrea ca dintr-o dată să primim totul, dar vedem că este o chestiune internațională complicată.”, spune Emil Boc.

Comenteaza