Video Emil Boc, despre circul făcut de Diana Șoșoacă în Parlamentul European: „Este acolo pentru că a fost aleasă”

Emil Boc, despre circul făcut de Diana Șoșoacă în Parlamentul European: „Este acolo pentru că a fost aleasă”
| Foto: facebook.com/EmilBoc

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, crede că politicienii și partidele „de altă factură” decât SOS România ar trebui să se implice mai mult în procesul electoral, astfel încât oamenii să înțeleagă mai bine pe cine să aleagă.

Emil Boc a declarat, la ZIUA LIVE, că „episodul” Șoșoacă de acum aproximativ două săptămâni din Parlamentul European ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru cei care cred în valorile depline ale democrației.

„Domna Șoșoacă este acolo pentru că a fost votată. Noi avem o problemă, în țară, că nu reușim să îi convingem pe unii cetățeni de-ai noștri că altele sunt soluțiile decât Șoșoacă. Trebuie ca eu, cetățean al acestei țări, să fac tot ce ține de mine pentru a-i convinge pe cei care au votat-o pe Șoșoacă că nu reprezintă cea mai bună opțiune pentru mine și pentru Europa.

Noi, partidele, trebuie să ne gândim, cei care suntem de altă factură, cu alte valori și principii să fim mult mai prezenți și să le explicăm mai bine oamenilor (pe cine să aleagă – n.red). Democrația e vocea poporului, ne place sau nu ne place, și trebuie luată ca întreg. Trebuie lucrat pe toate palierele pentru ca în cadrul procesului electoral să facem cele mai bune alegeri.

Ea este aleasă, și dacă ea consideră că așa e cel mai bine să se manifeste pentru că este aleasă, evident va suporta rigorile legale, Bruxelles-ul și Strasbourg-ul nu sunt locuri unde poți încălca regulile fără să fii sancționat. Dar cred că trebuie să fie un semnal pentru noi, cei care credem în valorile democratice depline, trebuie să facem mai mult decât am făcut până acum, pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple”, a spus Boc.

Reamintim că eurodeputata Diana Șoșoacă a fost dată afară din plenul Parlamentul European, în timpul dezbaterii care a precedat supunerea la vot a candidaturii Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene. Șoșoacă le-a spus jurnaliștilor că la Bruxelles e „casa Satanei”.

Comenteaza