Exit poll la ora 21: 44% dintre români au votat. Câţi au cerut demiterea preşedintelui Băsescu

Exit poll la ora 21: 44% dintre români au votat. Câţi au cerut demiterea preşedintelui Băsescu
Referendumul e invalidat cel puţin la ora 21, arată exit poll-ul Operations Research.

Un procent de 44,01% dintre români au votat la referendum până la ora 21, ceea ce înseamnă că referendumul nu a fost validat. 86,9% au votat "da", şi doar 13,10% au votat împotriva demiterii preşedintelui Traian Băsescu.

"Românii au respins lovitura de stat a celor conduşi de Victor Ponta şi Crin Antonescu", a spus Traian Băsescu la aflarea rezultatelor exit poll-ului. "E clar pentru mine că foarte mulţi dintre români au nemulţumiri generate de ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani. Fractura din societate trebuie stopată, anihilată, pentru că România are nevoie de toată forţa poporului ei pentru a trece mai departe prin perioada dificilă şi are nevoie de forţa întregului ei popor pentru a reuşi în procesul de integrare în lumea civilizată". Preşedintele suspendat şi-a susţinut declaraţia de presă ţinând în mână "flacăra democraţiei", pe care a aprins-o în urmă cu două săptămâni la mitingul de la Cluj.

Băsescu le-a mulţumit lui Vasile Blaga, Monicăi Macovei, lui Mihai Răzvan Ungureanu, lui Mihai Neamţu, profesorului Papahagi "şi tuturor celor care nu sunt aici dar au fost alături de mine".

"Românii au răspuns la referendum într-o majoritate indiscutabilă, reală, într-un mod extraordinar", a spus preşedintele interimar Crin Antonescu. Acesta le-a mulţumit românilor "care au înţeles să se comporte ca cetăţeni liberi ai acestei ţări" şi celor care prin prezenţa lor la vot "au scris o nouă pagină, frumoasă şi mare, din istoria României".

 

Etichete
Comenteaza