Live Video #Farapenali. USR depune dosarele cu semnături la Primărie. Câţi clujeni au semnat

#Farapenali.  USR depune dosarele cu semnături la Primărie. Câţi clujeni au semnat

Parlamentarii şi reprezentanţii USR Cluj, precum şi coordonatori neafiliați politic ai inițiativei cetățenești, vor depune, miercuri, dosarele cu semnături pentru inițiativa „Fără penali în funcții publice” la sediul municipalităţii.

"Miercuri, 29 august 2018, la ora 10.00, la sediul Primăriei municipiului Cluj-Napoca vor fi depuse spre validare dosarele conținând un număr de 33.665 de semnături de susținere a inițiativei cetățenești „Fără penali în funcții publice”, adunate de la cetățenii municipiului", transmit reprezentanţii USR Cluj. 

În 21 augusut 2018, USR a anunţat că a fost depăşit pragul simbolic de 1 milion de semnături pentru iniţiativa civică #Farapenali.

Potrivit Legii 189/1999, inițiativa are nevoie de 500.000 de semnături, dintre care 20.000 să provină din cel puțin 21 de județe din țară, strânse în șase luni de la publicarea în Monitorul Oficial. Inițiativa Fără Penali îndeplinește ambele condiții și va ajunge în Parlament după ce semnăturile vor fi validate de primării. În acest moment, în sediile campaniei se lucrează intens la îndosarierea listelor cu semnături . Conform legii, "listele semnate de susţinători se ăstrează în dosare, pe localităţi, şnuruite şi semnate pentru atestarea conţinutului".

Iniţiativa ar trebui să ajungă în Parlament până pe 21 septembrie 2018. 

Comenteaza