Fiecare pentru el. Ce au spus candidaţii, la ieşirea de la urne

Fiecare pentru el. Ce au spus candidaţii, la ieşirea de la urne
ZIUA de CLUJ transmite în permanenţă declaraţiile la cald ale candidaţilor şi reprezentanţilor partidelor la nivel judeţean. Acestea sunt cele mai importante declaraţii ale principalilor candidaţi la preşedinţie, luate imediat după ce au votat.

Principalii candidaţi la preşedinţie s-au arătat extrem de optimişti, fiecare amindindu-le cetăţenilor, pe ultima sută de metri, de ce merită să câştige. Iohannis, Ponta şi Tăriceanu s-au prezentat la vot împreună cu soţiile lor, în timp ce candidatele Macovei şi Udrea au mers singure la urne.

Tăriceanu, dezamăgit de campania electorală

Fostul premier, care a mers la vot împreună cu soţia lui, s-a arătat dezamăgit de campania electorală, dar şi de parcursul ţării din ultimul deceniu.

"Vreau să subliniez importanţa acestui vot pentru continuarea cursului democratic al României. Mi-aş fi dorit ca această campanie să fi fost mai mult dedicată dezbaterii programului fiecărui candidat şi posibilităţii pe care cetăţenii ar fi trebuit să o aibă pentru a cunoaşte ofertele candidaţilor, profilul lor, punctele importante din program şi punctele tari ale candidaţilor, dar, din păcate, a fost o campanie perturbată în ultimele trei săptămâni de subiecte de cu totul şi cu totul altă natură", a declarat Tăriceanu, citat de Mediafax.

Udrea susţine că o femeie este la fel de capabilă ca un bărbat

Candidatul PMP la Preşedinţie, Elena Udrea, a declarat că votează pentru "o Românie frumoasă". Totodată, a susţinut că o femeie poate realiza la fel de multe lucruri ca un bărbat.

"Am votat pentru o Românie frumoasă, am votat conştientă că România se află la răspântie istorică de drumuri, am votat pentru calea democraţiei, pentru o justiţie independentă, stat de drept puternic, dar, în acelaşi timp, şi pentru prosperitate. Am votat pentru un preşedinte care să fie în stare să contruiască ceva în România, să ducă România măcar un pas înainte. Am votat pentru un preşedinte puternic, implicat, de bună credinţă, patriot şi mai ales liber de butoane, neşantajabil, un preşedinte care să aibă ca stăpân doar poporul lui. Am votat cu încredere că o femeie poate să facă cel puţin la fel de multe lucruri bune precum un bărbat pentru ţara ei", a declarat Udrea, citată de Mediafax.

Monica Macovei a îndemnat românii să "voteze visul"

Candidatul independent la Preşedinţie Monica Macovei a mers singură la vot, fiind întâmpinată la secţia de votare de un număr restrâns de susţinători.

"De mult vrem să ne fie bine acasă. Astăzi votăm pentru visul nostru - dreptate. Şi fiecare dintre voi când mergeţi la vot gândiţi-vă ce înseamnă DNA pentru voi: un vis sau un coşmar. Nu opriţi visul, votaţi visul", a declarat Monica Macovei în prezenţa celor 20 de persoane ce i-au aşteptat venirea la Şcoala "Tudor Arghezi" din Capitală.

Iohannis este optimist

Candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, a votat, duminică la Sibiu, alături de soţia sa, el spunând că şi-a exprimat opţiunea electorală pentru "o Românie normală.

"Este o zi foarte frumoasă, am înţeles că şi prezenţa la vot, cel puţin la secţia mea de votare, este foarte bună. Sunt foarte optimist", a spus primarul Sibiului, după ce a votat.

Ponta se crede într-o Românie proaspăt ieşită din război

Ieşind de la urne, candidatul alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a dat impresia că s-a întors în timp crezându-se într-o Românie proaspăt ieşită din război.

„Cred că din această iarnă vom fi cu adevărat o ţară democratică, o ţară europeană şi că după zece ani de război şi de distrugere putem să ne apucăm să construim şi o să construim şi în Bucureşti şi în Transilvania şi în Moldova şi pentru românii din afară, pentru că după atâta război şi distrugere e timpul să reconstruim", a declarat Ponta, citat de mediafax.

Comenteaza