Florin Cîțu, încă un dosar în instanțele din SUA: Premierul României, chemat în judecată pentru o datorie de 7.000 de dolari

Florin Cîțu, încă un dosar în instanțele din SUA: Premierul României, chemat în judecată pentru o datorie de 7.000 de dolari
| Foto: Digi24

După 6 ani de la plecarea din Statele Unite ale Americii, premierul Florin Cîțu a fost chemat în judecată în instanța din Iowa pentru o datorie neplătită de aproape 7.000 de dolari de pe un card de credit.

La data pe 21 iulie 2008, după 6 ani de la plecarea din Statele Unite ale Americii, premierul Florin Cîțu este chemat în judecată în instanța din Iowa pentru o datorie neplătită de 6.698,73 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank, N.A, unul dintre cei mai mari furnizori de carduri de credit ai Americii, a transmis Mediafax.

Agenția Mediafax a obținut în exclusivitate, în urma unei solicitări oficiale, și dosarul civil al premierului Florin Vasile Cîțu, așa cum el a fost pus la dispoziție de către autoritățile judiciare americane, și prezintă publicului faptele și mărturiile, în ordine cronologică, așa cum se regăsesc și reies din documentele aflate în dosar.

La 6 după plecarea lui Florin Cîțu din SUA, pe 21 iulie 2008, avocatul Charles L.Litow depune o plângere în instanța din Iowa (Tribunalul Districtual din Iowa pentru Comitatul Story), prin care susține că este autorizat de către firma americană Clarke Jordan Financial LC ca să introducă un proces împotriva lui Florin Vasile Cîțu.

Solicitat ieri de presă ca să dea multe detalii și explicații în legătură cu procesul în care apare invocat pe site-ul instanței americane în perioada 2008-2009, Florin Cîțu, premierul României și ministrul interimar de Finanțe a declarat: „Acolo nu am nicio explicaţie. În 2008, eram deja în România. Deci chiar nu ştiu despre ce se întâmplă acolo. Chiar nu știu, în 2008 eram în România. (…) Chiar nu știu despre ce este vorba, o să mă uit să văd (...)”.

Premierul Florin Cîțu nu a putut indica dacă procesul său civil din Tribunalul Districtual din Iowa pentru Comitatul Story este legat de o „problemă financiară” sau de vreun împrumut nerestituit în urma costurilor legate de procesul său din SUA din perioada 2000-2001, a mai transmis Mediafax. 

Comenteaza