Pensiile speciale vor dispărea odată cu reforma bazată pe contributivitate, spune premierul

Pensiile speciale vor dispărea odată cu reforma bazată pe contributivitate, spune premierul

Problema pensiilor speciale va fi rezolvată după ce se va face reforma sistemului de pensii, când toate pensiile se vor acorda pe bază de contributivitate, însă decizia în acest moment nu este la guvern, ci la Parlament.

 

dar a subliniat că decizia în acest moment nu este la guvern, ci la Parlament.

„Eu cred că vom rezolva problema pensiilor speciale atunci când vom implementa reforma pensiilor, bazată pe contributivitate şi atunci vom rezolva problema acestor două Românii: unii care sunt speciali şi unii care nu sunt speciali. În acest moment, Guvernul nu are o decizie, totul este în Parlament”, a declarat Florin Cîţu, joi seara, la Digi24.

„Este nevoie de o reformă a întregului sistem de pensii, pentru că noi avem o problemă pe care o au şi multe ţări dezvoltate – problema demografică. În 15 ani de zile, deficitul va creşte, iar cei care vor lucra nu vor mai putea să plătească pentru cei care vor ieşi la pensie, între care voi fi şi şi eu.  Trebuie să gândim de astăzi un mod de a rezolva această problemă”, a declarat Cîţu.

Despre pensiile militarilor, premierul a spus că „acolo este altă discuție”, pentru că militarii au pensii de serviciu și există o anumită contributivitate. „Să știți că și ei plătesc contribuții, doar că este o lege separată și vom discuta în parte. Ele sunt separate de acest sistem”, a subliniat premierul. „Ideea este că dacă ai un sistem care trece pe contributivitate tot sistemul este altceva”, a mai spus Cîțu.

Comenteaza