Florin Iordache: "Fără îndoială a fost alegerea mea, demisia este un act unilateral"

Florin Iordache:
Precizarea a fost făcută, vineri, de Florin Iordache, la Ministerul Justiției, după ce a fost întrebat dacă a fost forțat de premierul Sorin Grindeanu să-și prezinte demisia.

În legătură cu predarea mandatului către Ana Birchall, care a fost propusă să preia interimatul la MJ, Iordache a arătat că se așteaptă publicarea în Monitorul Oficial a decretului de către președintele Klaus Iohannis.

"Încă nu s-a publicat în Monitorul Oficial, când se va publica în Monitorul Oficial am discutat cu doamna ministru Ana Birchall și vom semna protocolul de predare-primire. Deci așteptăm să se publice în Monitorul Oficial", a spus Florin Iordache.

Florin Iordache a anunţat, joi, că demizionează din funcţia de ministru al Justiţiei, deşi toate iniţiativele asumate cât a fost în această funcţie sunt "legale şi constituţionale".

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, încă de duminică, când Guvernul a abrogat OUG 13/2017 privind modificarea Codurilor penale, că ministrul Justiției, Florin Iordache, își va asuma "ceea ce n-a făcut bine".

Comenteaza