Fostul primar Gheorghe Funar deschide lista SOS Cluj la Senat. Ce spune de cazul Șoșoacă

Fostul primar Gheorghe Funar deschide lista SOS Cluj la Senat. Ce spune de cazul Șoșoacă
| Foto: fanatik.ro

Gheorghe Funar, fostul edil al municipiului Cluj-Napoca, va deschide lista de candidați pentru Senatul României a partidului SOS România, filiala Cluj, la alegerile parlamentare din 1 Decembrie 2024.

Șefa partidului SOS România, europarlamentara Diana Șoșoacă, a fost cea care i-a propus lui Funar să deschida lista pentru Senat la Cluj. 

ZIUA de CLUJ l-a contactat pe fostul primar al Clujului pentru a afla mai multe detalii despre acest subiect.

„Este adevărată informația. Doamna președintă a partidului SOS România, doamna Diana Iovanovici-Șoșoacă mi-a propus să candidez pe locul 1 la Senatul României, în Circumscripţia electorală Cluj. Am acceptat această propunere. Listele de candidați pentru toate județele ale partidului urmează să fie definitivate zilele următoare. Deocamdată, din informațiile pe care le am, multe sunt în faza de proiect”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Gheorghe Funar.

„Diana Șoșoacă a îndeplinit toate condițiile prevăzute de Constituție și de legea alegerilor prezidențiale”

Fostul edil a vorbit și despre scandalul în care este implicată Diana Șoșoacă, căreia i-a fost respinsă candidatura la alegerile prezidențiale de către Curtea Constituțională a României (CCR).

Facem demersuri pentru respectarea Constituției și includerea pe lista de candidați la funcția de președinte al României, la alegerile din 24 noiembrie, a doamnei Diana Șoșoacă. Prin fapte de natură penală a celor 5 membri din Curtea Constituțională a fost blocată să candideze. I s-a încălcat dreptul constituțional de a fi aleasă și dreptul de a o alege cel puțin 300.000 de cetățeni români care au semnat listele de susținători. Este vorba de fapte de natură penală.

Sunt convins că Diana Șoșoacă o să facă plângere penală împotriva acestora. Eu cred că ea va putea candida până la urmă. Am rămas surprins că, în această chestiune, președintele României tace în continuare. După 10 ani de tăcere credeam că își va îndeplini o atribuție pe care o are prevăzută prin Constituție. Să vegheze la respectarea prevederilor legii fundamentale din țara noastră și să intervină atunci când constată că au fost sfidate prevederile constituționale”, a afirmat Funar.

Amintim, Gheorghe Funar a mai fost în Paramentul României. La alegerile generale din noiembrie 2004 a fost ales senator PRM de Cluj, funcție pe care a deținut-o până în noiembrie 2008.

Conform surselor ZIUA de CLUJ, lista SOS Cluj pentru Camera Deputaților va fi deschisă de liderul organizației județene, Sorin Naș, fost candidat la primăria Cluj-Napoca, la alegerile locale din 9 iunie.

Comenteaza