Geoană, exclus din PSD, acuză partidul de mentalitate bolşevică. "Băsescu a ajuns preşedinte pe mâna lui Iliescu"

Geoană, exclus din PSD, acuză partidul de mentalitate bolşevică.
Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, a fost exclus din partid în urmă cu puţine minute.

"E un moment de mare tristeţe şi în acelaşi timp de eliberare, această execuţie planificată, această formă de-a dreptul stalinistă de a elimina din partid un fost preşedinte dintr-un motiv nici măcar astăzi cunoscut", a spus Geoană când a aflat decizia colegilor săi.

"Cinci ani am condus acest partid, şi am crezut că pot să aduc democraţie în PSD, dar se pare din păcate că m-am înşelat", a mai spus el.


Geoană i-a acuzat pe colegii care l-au dat afară că "au şantajat cu instabilitatea în partid". "Au şantajat colegii cu instabilitatea în partid. vreau de asemenea să spun că înţeleg presiunea la care unii colegi au fost supuşi. Vreau să adresez un mesaj din partea mea către cei din partid şi către simpatizanţi, cei care m-au votat în 2009, şi să le spun că din păcate acest partid, atâta vreme cât este condus din umbră de domnii Iliescu şi Năstase, nu are vreo şansă de reformare", a mai spus Geoană. El acuză că cei doi "îl manipulează" pe actualul preşedinte al partidului, Victor Ponta, despre care spune că are "apucături tiranice". "Niciodată, oricât de multă tensiune am avut în partid, nu am văzut ton mai suburban, minciuni şi invective", a spus el.

Acesta compară acum sistemul politic din România cu cel din Italia anilor '50 - "un sistem politic corupt, mafiot şi epuizat moral" şi spune că acesta va trebui "să lase locul unei clase politice primenite". Nu doar sistemul este acuzat de Geoană, ci şi partidul din care a fost dat afară, şi spune că în acesta "domneşte o mentalitate bolevică, cine e de altă părere trebuie exclus". În plus Geoană îl acuză şi pe Ion Iliescu, despre care spune că este, în acest moment, "o piază rea". "PSD nu va avea viitor cât timp va sta sub pulpana şi influenţa negativă a sa. Domnul Iliescu nu l-a vrut pe Adrian Năstase, iar Băsescu a ajuns preşedinte pe mâna lui Iliescu", a spus Geoană.

Dezbaterile din Comitetul Execuvit Naţional, unde a fost parafată excluderea lui Geoană, au durat aproape patru ore. Decizia a fost luată cu 50 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi trei abţineri.

Etichete
Comenteaza