George Simion, ''interzis'' la aeroportul Cluj de către Ciolacu. Președintele AUR îl vrea scos de pe listele europarlamentare pe Dâncu

George Simion, ''interzis'' la aeroportul Cluj de către Ciolacu. Președintele AUR îl vrea scos de pe listele europarlamentare pe Dâncu

George Simion, președintele AUR, nu este lăsat de premierul Marcel Ciolacu să intre la evenimentul de inaugurare al noului terminal de pasageri de la Aeroportul Internațional ''Avram Iancu'' Cluj-Napoca.

Simion a venit, miercuri dimineața, la aeroportul clujean, alături de membri ai AUR Cluj, pentru a-i cere premierului Ciolacu să îl scoată pe candidatul PSD de Cluj la europarlamentare, Vasile Dâncu. Informațiile au fost transmite reporterilor ZIUA de CLUJ de către președintelui AUR Cluj, Cristian Șipoș, candidat la Consiliul Județean Cluj, aflat și el la aerogară. Susținătorii AUR au huiduit evenimentul.

Președintele interimar al PSD Cluj, Vasile Dâncu, a devenit ținta lui George Simion, președintele AUR, care solicită retragerea acestuia ”de urgență” de pe lista pentru ”europarlamentare” a social-democratului clujean, care și-a anunțat și susținerea pentru candidatul PSD la Primăria Turda, Răzvan Ciortea.

„Trebuie să spargem această linişte mormântală care a cuprins partidele politice şi Parlamentul de două săptămâni. (…) Nu ne lăsăm până nu demascăm toate iţele statului paralel, vom lupta împotriva acestor aranjamente. Dacă ei nu vor, noi o vom face. Un ultim apel către Marcel Ciolacu: să îl retragă de urgenţă de pe lista europarlamentarilor PSD-PNL pe Vasile Dîncu, omul care a fost şi este în continuare aproape de generalul negru Florian Coldea şi implicat în toate guvernele, în toate dedesubturile statului paralel”, a declarat George Simion în faţa sediului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, potrivit Agerpres.ro.

Candidatul AUR, Adrian Nap, este într-o competiție directă cu Răzvan Ciortea, de la PSD, pentru locul 2 în lupta electorală de la alegerile locale din Turda, care sunt programate pentru data de 9 iunie. 

Premierul PSD Marcel Ciolacu este miercuri, 5 iunie 2024, la Cluj-Napoca. Este prima vizită a prim-ministrului României în capitala Transilvaniei. La Cluj-Napoca se mai află Nicolae Ciucă - președintele Senatului, Sorin Grindeanu - ministrul Transporturilor, Marcel Boloș - ministrul Finanțelor, Vasile Dîncu - fost vicepremier și ministru al Apărării, Lucian Bode - vicepreședinte al Camerei Deputaților, Daniel Buda - europarlamentar.

Comenteaza