Guvernul PNL din UMBRĂ: Doi clujeni în block-start-uri

Guvernul PNL din UMBRĂ: Doi clujeni în block-start-uri
PNL vrea să intre la guvernare anul viitor şi îşi pregăteşte cadrele. Un nume e sigur, Cătălin Predoiu, ca variantă de premier, la ministere există variante care includ şi clujeni. Alin Tişe este o soluţie pentru Dezvoltarea Regională, ministerul lui Dragnea, fost al Elenei Udrea, iar Daniel Buda, pentru Justiţie, fotoliu pe care tronează acum cumnatul lui Victor Ponta, Rober Cazanciuc.

Cătălin Predoiu, vicepreşedintele PNL, a declarat pentru ProTV: "Nu plecăm la treabă pe un teren gol. Există politici elaborate deja în cadrul partidului, dar trebuie puse în acord cu dinamica pe care ne-o oferă guvernarea proastă a domnului Ponta." La proiecte lucrează oamenii care ar putea pune mâna pe ministere în cazul în care PNL îşi va asuma guvernarea.

La proiectul pentru Ministerul de Interne lucrează Victor Paul Dobre, fost secretar de stat în acelaşi minister, în Guvernul Tariceanu, dar şi Traian Igas, fost ministru de Interne în Cabinetul Boc.

Dezvoltarea Regionala va fi pusă pe hârtie de Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, şi de clujeanul Alin Tişe, senator PDL.

De programul pentru Agricultură se vor ocupa Gheorghe Ştefan si parlamentarul PNL Dan Motreanu.

Departamentul de cultură este supervizat de Radu F. Alexandru, iar educaţia rămâne în sarcina deputatului PDL Raluca Turcan.

Mihai Răzvan Ungureanu, fost şef al diplomaţiei şi premier, dar şi profesorul Radu Carp scriu programul pentru Ministerul de Externe.

De domeniul apărarii se ocupa Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării în Cabinetul Tăriceanu.

Fostul ministru de finanţe din Guvernul Boc, Gheorghe Ialomiţianu, şi senatorul PNL Iulian Dumitrescu stabilesc viziunea fiscală a viitorului Guvern liberal.

Iar Lucian Isar, fost ministru pentru mediu de afaceri în Cabinetul Ponta, şi deputata PDL Andreea Paul se ocupă de departamentul Economiei.

Justiţia este în sarcina deputaţilor Daniel Buda, de la Cluj, şi a Alinei Gorghiu, iar transporturile sunt în mâinile a doi politicieni care au condus odată ministerul: liberalul Ludovic Orban şi senatoarea Anca Boagiu.

De sănătate răspund Dragoş Şerban şi Eugen Nicolăescu, iar politicile în domeniul muncii sunt puse la punct de fostul ministru Claudia Boghicevici şi deputata Cristina Pocora.

Politica pentru mediu este în grija a două doamne care au mai trecut pe la şefia Ministerului: Sulfina Barbu şi Lucia Varga.

sursa: stirileprotv.ro

 

Etichete
Comenteaza