În ce condiții ar fi de acord Alin Tișe cu o alianță PNL-PSD la alegerile din 2024: „Doar așa s-ar justifica”

În ce condiții ar fi de acord Alin Tișe cu o alianță PNL-PSD la alegerile din 2024: „Doar așa s-ar justifica”
| Foto: Facebook.com/AlinTise

Liberalii au decis vineri, în ședința de la Sinaia, să meargă singuri la alegerile din 2024 și nu într-o alianță cu PSD așa cum inițial se vehicula. Cu un vot unanim, PNL a ales varianta candidaturii pe liste proprii în alegerile de anul viitor.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, care este și vicepreședinte al PNL, a fost întrebat despre posibila alianță cu social-democrații, actualii parteneri de la guvernare ai liberalilor.

Fiecare lider pe care îl veți întreba va gândi după propriul interes. Unii care au județe slabe și se gândesc că la vot direct vor lua puține voturi, normal că se gândesc la o alianță. Sunt alte județe unde un partid sau altul este mai puternic și nu au nevoie de alianțe cu alt partid. O alianță cu PSD se justifică atât timp cât tu ai niște proiecte majore de țară pe care nu le poți face singure. Noi am făcut această alianță cu PSD-ul pentru a face anumite lucruri în țara asta care nu s-au putut face din cauza neînțelegerilor de la guvernare.

O guvernare între stânga și dreapta se justifică atâta timp cât tu, ca Guvern, ai avea niște ținte și termene foarte clare. De exemplu: regionalizare țării și reorganizarea administrativ-teritorială. Avem o lege privind organizarea administrativ-teritorială din 1968, care nu se mai justifică. Un partid aflat singur la guvernare nu poate face asta, trebuie o majoritate confortabilă. Sau construirea spitalelor regionale, a autostrăzilor, etc.

Avem miniștri care se plimbă pe la patru ministere, că ei sunt buni la toate, dar ei de fapt au pregătirea care nu e pentru niciun minister. A venit și ordonanța asta privind reducerea cheltuielilor și sunt primari care au citit-o și sunt năuci de cap. Nu se-nțelege nimic și trebuie aplicată în două luni. Se termină anul și tu nu înțelegi legea. Trebuie să-ți iei consultant ca să înțelegi un act emis de guvern, ceea ce este inadmisibil.

Opinia mea este clară: o astfel de alianță, PNL-PSD, nu se justifică decât dacă aceste proiecte de țară majore s-ar realiza pentru prima dată în România după mai bine de 30 de ani. Dar într-adevăr să se realizeze. V-am dat câteva exemple. Dacă aceste lucruri nu se întâmplă, atunci alianța s-ar întâmpla doar pentru a rămâne la putere și nu cred că se mai justifică. Deci, pentru asemenea proiecte de țară, s-ar justifica o alianță de 60-70%. În alte condiții, eu n-o văd”, a declarat, la emisiunea Îmi pasă de Cluj, Alin Tișe.

Comenteaza