Iohannis, candidatul ACL la prezidenţiale

Iohannis, candidatul ACL la prezidenţiale
Liberalul Klaus Iohannis a fost desemnat candidatul Alianţei Creştin Liberale (ACL) la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost desemnat candidatul ACL la alegerile din noiembrie, în cadrul Biroului Politic al partidului nou format din fuziunea PNL-PDL. Din partea PDL, pentru candidatura la alegerile prezidenţiale a fost propus Cătălin Predoiu.

"Mă uit în sală şi realizez că suntem cea mai puternică echipă politică din România. Sunt onorat că m-au ales pe mine la preşedinţie. Aici sunt oameni care au făcut ceva pentru România şi cărora le mulţumesc că mă vor sprijini în această candidatură. Cu această forţă nu avem voie să nu câştigăm alegerile prezidenţiale. Preşedintele ales în noiembrie îşi va prelua mandatul în zilele aniversării revoluţiei române de la 1989. Momentul are o încărcătură simbolică, este timpul să tragem linie, să vedem cum a evoluat democraţia şi societatea românească", a declarat Iohannis.

PDL a decis, cu doar un vot împotrivă (56 "pentru" şi unul "împotrivă"), ca liderul PNL Klaus Iohannis să fie candidatul ACL la alegerile prezidenţiale şi, în unanimitate, ca prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu să fie candidat pentru funcţia de premier, după cum au precizat, pentru Mediafax, surse democrat-liberale.

 

Comenteaza