Iohannis: "Ieri a câştigat România europeană, în care hoţii stau la puşcărie"

Iohannis: "Ieri a câştigat România europeană, în care hoţii stau la puşcărie"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la o zi după alegerile europarlamentare şi referendum, că românii au dat un vot pro-european, într-o ţară în care " hoţii şi infractorii stau la puşcărie, nu în fruntea statului".

"Peste 6 milioane de români au spus da la referendumul pe care l-am convocat pentru viitorul României şi au dat astfel o lecţie dură populismului, demagogiei şi discursului anti-european şi anti-justiţie promovat în campanie şi nu numai de PSD. Ieri a câştigat România europeană, în care hoţii şi infractorii stau la puşcărie, nu în fruntea statului. Mobilizarea românilor din ţară şi străinătate a fost impresionantă. Votul de azi ne arată că democraţia s-a maturizat, că înţeleg ce armă puternic este votul", a declarat Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

Preşedintele a lăudat şi faptul că printre cei care au votat la referendum sunt şi dintre alegătorii PSD.

Acesta a criticat din nou organizarea scrutinului din Diaspora.

"Este însă inacceptabilă bătaia de joc a autorităţilor la adresa românilor din Diaspora. Românii au fost supuşi unor noi umilinţe din partea unor guvernanţi incapabili să înţeleagă că rolul lor e să fie în sluja cetăţeanului, nu împotriva lui. Eu cer ca după incidentele grave din 2014 care s-au repetat ieri să ia măsuri urgente pentru ca românii din Diaspora să poată vota în condiţii normale, fără a sta ore în şir la cozi să poată vota", a mai spus președintele.

Comenteaza